Наближають катастрофу на ЗАЕС: росіяни скидають воду з Каховського водосховища. Супутникові фото

Наближають катастрофу на ЗАЕС: росіяни скидають воду з Каховського водосховища. Супутникові фото

Росіяни осушують величезне Каховське водосховище, ставлячи  у такий спосіб під загрозу ЗАЕС. Цей фактор підтверджують нову супутникові знімки.

Про це повідомляє  NPR.

За інформацією видання, окупанти осушують величезне українське водосховище, ставлячи під загрозу забезпечення питною водою, сільськогосподарське виробництво та безпеку на найбільшій в Європі атомній станції.

З листопада 2022 року вода витікає на півдні України з Каховського водосховища через шлюзи критичної гідроелектростанції, що перебувають під контролем російських військових Супутникові знімки доводять, що рівень води у водосховищі впав до найнижчої позначки за три десятиліття.

«Навіть якщо зниження рівня води не становить безпосередньої загрози ядерній безпеці та безпеці, воно може стати джерелом занепокоєння, якщо йому дозволять продовжуватись», - заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Мар'яно Гроссі.

Натомість у Запорізькій обласній військовій адміністрації припустили, що метою осушення водосховища може бути частково затоплення території на південь від дамби, щоб не дати ЗСУ форсувати річку Дніпро.  

Наближають катастрофу на ЗАЕС: росіяни скидають воду з Каховського водосховища. Супутникові фотоНаближають катастрофу на ЗАЕС: росіяни скидають воду з Каховського водосховища. Супутникові фото

Читати також:

  • 19 грудня о 00:46, зафіксовано проліт дрона-камікадзе «Шахід» над майданчиком Південноукраїнської АЕС близько до ядерної установки.
  • На Запорізькій АЕС росіяни здійснюють обстріли, щоб знищити її інфраструктуру та пошкодити всі ліній електропередач, знеструмивши південь.