Напилися горілки і згоріли живцем: подробиці пожежі неподалік Луцька, у якій загинули двоє чоловіків

Напилися горілки і згоріли живцем: подробиці пожежі неподалік Луцька, у якій загинули двоє чоловіків

У селі Кульчин Луцької громади двоє чоловіків, які сиділи за чаркою, загинули у вогні. І хоч надзвичайники прибули до палаючої хати за 11 хвилин від моменту виклику, врятувати господаря та його сусіда не змогли. 

Про те, що палає хата на вулиці Молодіжній вогнеборцям повідомили сусіди, - йдеться у сюжеті 12 каналу.  

«Вже за 11 хвилин прибув перший підрозділ першого рятувального загону, подали два стволи на гасіння пожежі в складі двох ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено перекриттяна площі 20 метрів квадратних, речі домашнього вжитку та меблі», - розповів начальник сектору цивільного захисту Юрій Дмитрук.

У палаючому будинку, як з'ясувалось згодом, були люди. Двох чоловіків – господаря хати та чоловіка, який жив на сусідній вулиці, врятувати, на жаль, не вдалося. Загиблим було 67 та 50 років. 

«Тіла загиблих були в житловій кімнаті одній, і в іншій. Двох різних житлових кімнатах. Ймовірна причина пожежі – недолік конструкцій при експлуатації печей та димарів», - зазначив Юрій Дмитрук.

Один із загиблих, переконаний надзвичайник, намагався вибратися із будинку. Утім, не зміг.

Юрій Дмитрук каже: цей недолік в зимовий період часто стає причиною пожеж в житлових будинках. І черей нього нерідко гинуть люди. 

«Наші люди не дотримуються правил пожежної безпеки повністю. Потрібно звертати увагу на металевий лист перед пічкою, щоб був битий. Зберігання дров, які підпалюють. Це все – люди нехтують цими правилами, і тому відбуваються такі наслідки в нас», - наголосив начальник сектору цивільного захисту.

І додає, якби загиблі були тверезими, швидше за все, вони б лишилися живими. В день пожежі чоловіки випивали, тому оперативно зреагувати на задимлення й вибратися з хати вони не змогли.

Читайте також:

Можливо зацікавить