Нашубкатись, щоб перезимувати: що купити на луцькому базарі, аби не замерзнути взимку

Нашубкатись, щоб перезимувати: що купити на луцькому базарі, аби не замерзнути взимку

На ринках у Луцьку нині ажіотаж, адже попереду зиму. Нашубкатися, вдягнути в'язані шкарпетки, шапку й намотати шарф... Правильно підібраний взимку верхній одяг – це, перш за все, комфорт та здоров'я.

Тож, який верхній одяг обирають лучани, який радять продавці і чи доведеться людям, які досі не дістали з шаф пуховики, вдягнути їх найближчими днями, дивіться у сюжеті 12 каналу. 

Вікторія підбирає лучанці зимову куртку. Розказає про переваги наповнювача, і всіляко рекламує, аби та не вийшла з магазину з пустими руками.

Ця річ коштує трохи більше трьох тисяч гривень. Для такої куртки, кажуть в магазині, ціна нормальна.  

Тепла за рахунок наповнювача – холофайбера. Основна перевага такого – він добре переться. І, додає, не поступається теплом – дорогому пуху чи вовни.

Попри застороги про сувору зиму, молодь, каже Вікторія, не зраджує своїм традиціям і обирає короткі куртки. 

Верхній одяг буде гріти настільки добре, наскільки якісним є його утеплювач, переконана продавчиня Оксана. Найтеплішим серед товару в жінки є оця парка. Вона теж на холофайбері. Коштує майже 4 тисячі гривень. 

Деякі модниці, каже продавчиня, протягом двох років обирають на зиму екошубки. Ціни стартують від трьох тисяч. Втім до такої, міркує пані Оксана, треба мати прозапас куртку. Найтеплішою вважається на вовні. Якщо холодні ноги– мерзе все тіло, переконаний продавець взуття Володимир. У продажі в нього черевики лише зі шкіри. Мовляв продавати людям взуття із замінника – себе не поважати. На зиму, переконує чоловік, треба обирати взуття із високою підошвою.  

Вартість зимового взуття різна. Єдине, каже Володимир, дуже відрізняються ціни на черевики українського та імпортного виробників.

Добре переносять зиму також старі-добрі уги. Єдине, каже продавчиня Лариса, треба вміти їх обирати. Купують люди і синтетичні уги. Вони, логічно, програють натуральним у якості. А відтак будуть не такими теплими.  

Щодо шапок та шарфів, то найтепліші – ангорові. Вони, кажуть продавці, завше в моді і бувають абсолютно різних фасонів. Не так давно з'явилися на луцькому ринку і кАпор. 

І пуховики, і уги, і капори, кажуть синоптики, волинянам знадобляться вже найближчими днями. Адже Волинь почне засипати снігом. Щоночі й щоранку до кінця цього тижня синоптики прогнозують тумани. Холодніше може бути вночі 27 та 28 листопада. Температура опуститься на 5 градусів нижче нуля.  

Можливо зацікавить