Нацбанк запустив акцію «Смілива гривня» для потреб ЗСУ

Нацбанк запустив акцію «Смілива гривня» для потреб ЗСУ

Нацбанк України запустив благодійну акцію «Смілива гривня», у межах якої протягом трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень - їх потім перерахують на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України. 

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. та 50 коп. часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

«Вже п’ять місяців Україна мужньо протистоїть ворогу. До наближення перемоги долучається кожен із нас - хтось на фронті зі зброєю в руках, хтось в тилу, допомагаючи нашим воїнам. Акція «Смілива гривня» - це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків - Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт», - прокоментував заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Отже, з 1 серпня до 31 жовтня кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети і принести їх до відділень «Ощадбанку» та  «ПУМБа» - не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи. Можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах. Об’єднані зусилля українців здатні творити дива та допомагати українській армії долати ворога.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України вирішив використовувати пам’ятні монети спеціальних випусків серії «Збройні Сили України» номіналом 10 гривень під час готівкових розрахунків як обігові монети.

Можливо зацікавить

Війна в Україні

Без батька залишилось четверо дітей: на війні загинув Герой з Волині Віктор Середюк

Мобілізація 2024

Мобілізація в Україні: як каратимуть водіїв, які тікають від призову

Війна в Україні

Попри контузії та поранення повертався на фронт: 22-річному штурмовику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

3D-принтер
відео
фото

Підсилює армію за допомогою 3D-принтера: волонтер у Луцьку друкує заряджачі, бомби та ракети для воїнів

На Волині «накрили» канал контрабанди цигарок у Польщу

На Волині «накрили» канал контрабанди цигарок у Польщу

поховання військового

Загинув у вересні минулого року: на Волині прощатимуться із Героєм Василем Цапом

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: іноземна молодь налагоджувала «міжнародні відносини» з окупантами

пропозиція війна
відео

Визволяв Зміїний: військовий з Волині оригінально освідчився своїй коханій

війна в Україні

Трагічна звістка з фронту: у бою загинув Герой, який разом із сім'єю проживав на Волині, Володимир Грищук