Найбільш поширені запитання про бруківку. Пояснюють фахівці LeBruk

Найбільш поширені запитання про бруківку. Пояснюють фахівці LeBruk

При виборі бруківки виникає чимало запитань. Як не помилитися серед широкого асортименту? Зупинитися на класичному варіанті сірої «Цеглинки» чи обрати сучасну плитку з індивідуальним кольором? Достатньо буде звичайної товщини чи замовляти більшу?

Відповіді на найбільш поширені запитання пропонують фахівці луцької компанії-виробника Le Bruk.

Чи для всіх поверхонь підходить бруківка?

Так. Якщо це тверда поверхня, а не водойма чи болото)) 

Неважливо, яке призначення цієї поверхні - це проїжджа дорога, закритий двір, садок з деревами, або навіть підлога всередині будівлі - складу чи гаража, однаково бруківка стане найкращим варіантом для того, щоб територія отримала естетичний вигляд і стала зручною для пересування.

За те, що грунт на ділянці може виявитися не достатньо стійким чи щільним, можете не хвилюватися. При вкладанні бруківки обов’язково облаштовують надійну основу, ущільнюють поверхню та всі шари основи.

Найбільш поширені запитання про бруківку. Пояснюють фахівці LeBruk
Процес ущільнення основи під бруківку

Яку товщину бруківки вибрати?

Вибір товщини бруківки залежить від призначення ділянки. Важливо розуміти, чи тут будуть ходити лише пішоходи, чи буде їздити легкий або важкий транспорт. 

Для останнього варіанту, наприклад, найкраще підходить бруківка «Котушка» від Le Bruk. Завдяки особливій формі та товщині 8 см таке мощення - міцне і цілісне навіть під час значних навантажень та вібрацій. 

Як підібрати колір бруківки?

У першу чергу потрібно врахувати стиль та кольори об’єктів, які розміщені на ділянці. Неправильно підібраний колір навіть дуже гарної і сучасної бруківки зіпсує загальну “картину”. Територію навколо потрібно сприймати як цілісний простір і звернути увагу на всі уже наявні тут кольори. 

Найкращий варіант - звернутися за професійним проектом ландшафтного дизайну. Або ж можна переглянути каталоги із готовими об’єктами. Щонайменше, необхідно при покупці бруківки запитати думку фахівців.

Адже є ряд поширених помилок, які часто роблять. Наприклад, вибирають яскраві кольори - «для настрою», проте через відсутність гармонії таке покриття дуже швидко почне дратувати замість того, щоб тішити.

Найчастіше бруківку потрібно сприймати як фон і обирати базові кольори. Хоча якщо будівлі поруч - у стриманому стилі, мощення території можна перетворити на справжній витвір мистецтва, поєднуючи кольори, форми, візерунки чи навіть справжні малюнки.

Читати також: 7 особливих місць із бруківкою Le Bruk

Найбільш поширені запитання про бруківку. Пояснюють фахівці LeBruk
Природний «колормікс» став чудовим фоном для навколишнього ландшафту у сквері біля кафе «Бенедикт»

Також зверніть увагу на такий вид бруківки як колормікс. У природі немає однотонних кольорів. На відміну від промислових товарів, які виготовлені на фабриках та ідентичні між собою, усі творіння природи - різні. Тому саме такі кольори - з багатьма відтінками та напівтонами - є найбільш природними для сприйняття людиною.

Знаючи цю особливість, виробники бруківки розробили спеціальний спосіб виготовлення плитки під назвою «колормікс». При формуванні плитки використовуються бетонні суміші різних кольорів, які змішуються між собою і дають унікальний природний колір. 

Детальніше про це можна почитати у статті «Як підібрати природній колір бруківки? Поради експертів».

https://lebruk.com/yak_pidibrati_prirodniy_kolir_brukivki_poradi_ekspertiv

Чим засипати шви бруківки?

Для вкладання бруківки рекомендуємо звертатися до фахівців. Проте якщо із часом з’явилася потреба додатково засипати шви у бруківці, радимо використовувати сухий пісок без цементних та інших домішок. Крупнозернистий пісок може застрягати і нерівномірно заповнювати шви, а наявність домішок - викликати появу плям на поверхні бруківки.

Як довго прослужить бруківка?

Якісна бруківка прослужить десятиліття. Проте запитання про термін експлуатації - логічне, адже бруківка піддається суттєвим випробуванням. Це і погода - мороз та дощі, і механічні пошкодження, і навантаження транспорту або пішоходів. Бруківка належної якості легко витримує всі ці навантаження і не псується протягом тривалого терміну - щонайменше 10 років.

Найбільш поширені запитання про бруківку. Пояснюють фахівці LeBruk
Сертифікат - найкраща гарантія якості бруківки

Справжньою гарантією якості бруківки може бути лише Сертифікат відповідності. Тротуарна плитка не підлягає обов’язковій сертифікації, але сумлінні виробники самостійно проходять цю процедуру і обов’язково нададуть на ваше прохання такий Сертифікат. 

У Сертифікаті повинні бути вказані наступні показники: клас бетону від В-25 до В-35; морозостійкість F200.

Детальніше про це можна прочитати у статті «Як дізнатися, що купуєте якісну бруківку?»

https://vsn.in.ua/news/yak-diznatisya-scho-kupujete-yakisnu-brukivku-5165

Як правильно доглядати за бруківкою?

Для того, щоб бруківка послужила довго, потрібно три речі: якість самої плитки, якісно виконані роботи з укладання та правильний догляд.

Хоча це не надто складне завдання, проте існує чималий перелік правил, яких необхідно для цього дотримуватися. Поради від компанії Le Bruk читайте за посиланням.

https://lebruk.com/yak_pravilno_doglyadati_za_brukivkoyu_poradi_vid_le_bruk

Маєте ще запитання? Звертайтеся!

Телефон: 067 334 11 12

Cайт - https://lebruk.com/

Facebook - https://www.facebook.com/brukivkalebruk

Instagram - https://instagram.com/lebruk.lutsk

Можливо зацікавить