Найскладніша ситуація з електропостачанням на Харківщині та Львівщині, – Укренерго

Найскладніша ситуація з електропостачанням на Харківщині та Львівщині, – Укренерго

Після масованої ракетної атаки Росії 14 січня керованість та цілісність енергосистеми України вдалося зберегти, але дефіцит в системі суттєвий. 

Про це голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький написав у соцмережі Facebook.

За його словами, складна ситуація на Харківщині та Львівщині. 

«12 масована ракетна атака по енергосистемі України. Ціллю російських терористів сьогодні були електростанції, а також підстанції Укренерго. Дякуючи Силам оборони України та заходам, що вживали енергетики під час ударів, керованість та цілісність енергосистеми збережена. Проте дефіцит в системі суттєвий. Складна ситуація на Харківщині та Львівщині. Там, а також в інших регіонах, вже працюють ремонтні бригади і триває ліквідація наслідків атаки. Ми робимо все необхідне, щоб відновити енергоживлення якнайшвидше.

Скоординована робота військових та енергетиків не дає можливості ворогу досягти головної мети - занурити всю країну у холод та темряву. Зараз набирає потужність генерація та відновлюється енергопостачання для споживачів. Ми встоїмо і переможемо.

Наші думки сьогодні з Дніпром, де російська ракета зруйнувала багатоповерхівку, вбивши і поранивши десятки людей. Щирі співчуття рідним загиблих і швидкого одужання пораненим», – зазначив він.

Нагадаємо, 12 масована ракетна атака росіян по енергосистемі України була спрямована на електростанції, а також підстанції Укренерго.

Зафіксовано влучання по об'єктах енергетики в 5 областях: Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській.

Можливо зацікавить