Не для всіх: в Україні з'явився новий вид відпустки

Не для всіх: в Україні з'явився новий вид відпустки

З 1 січня 2022 року набули чинності зміни до ст. 10 та 25 Закону України «Про відпустки», згідно з якими у зручний для працівників пожежно-рятувальних підрозділів час та за їхнім бажанням надаватимуться щорічні відпустка. 

Про це пише УНІАН з посиланням на Liga. Zakon.

Йдеться зокрема про працівників, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менш як рік.

Водночас п. 19 ст. 25 Закону України «Про відпустки» передбачено надання ще одного виду відпустки без збереження заробітної плати, що надається працівнику в обов'язковому порядку. Таким правом зможуть скористатися працівники, які є членами пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони не менш як рік - тривалістю до 5 календарних днів щорічно, а також члени добровільних формувань цивільного захисту - тривалістю до 5 календарних днів на рік залучення їх до виконання завдань.

Ми також писали, що в Україні зросли виплати у зв'язку з вагітністю та пологами. 

Читати також: 

  • На  Волині військовий приїхав у відпустку, щоб одружитися. Любов сильніша за війну. Це вкотре підтверджує історія військовослужбовця з Волині Павла та жительки Харківської області Лілії. 

Можливо зацікавить