«Не хочуть бути дерунами, хай сюди і не лізуть»: ТРО Волині застерігає білорусів

«Не хочуть бути дерунами, хай сюди і не лізуть»: ТРО Волині застерігає білорусів

Поки в сусідній Білорусі завершуються військові навчання, наші захисники запевняють – будь-якої миті вони готові дати відсіч ворогу.

Про це повідомляє ТСН.

Боєць волинської тероборони із позивним «Зять» уважно стежить за обрієм. Каже, будь-якої миті разом із побратимами готовий зустріти ворога.

«Ну, якщо не хочуть бути дерунами, хай сюди і не лізуть. Бо це наша земля, ми мусимо її захищати. Тут наші батьки, в кого діти, жінки», - каже боєць.

Тут, у поліських лісах на кордоні з Білоруссю, бійці бригади збудували справжні лабіринти. Надійні бліндажі, глибокі окопи та замасковані вогневі точки.

«Тут дуже багато літає всякого, мусимо прикривати позиції, щоб зверху їх не було видно», - каже командир підрозділу.

У підрозділі «Штурмана» усі добровольці. У війську - з перших днів повномасштабної війни. Бійці вмотивовані і готові до бою.

Поки диктатор Лукашенко брязкає зброєю та сипле погрозами, українські військові у повній бойовій готовності. Посилено патрулюють ліси, адже загроза проникнення ворожих військ нікуди не зникла.

Зустрічати ворога, ким би він не був, волинська тероборона, як і всі українські військові, будуть кулями та вогнем, а поки свої навички відшліфовують.

«Сота бригада дасть гідну відповідь, чи білорусам, чи росіянам – будь-кому, хто буде порушувати наш державний кордон», - каже офіцер відділу бойової підготовки тероборони Волині Володимир Ратнюк.

У містах та селах поблизу кордону намагаються жити звичним життям. Бо просто боятися, кажуть втомилися.

«Наші люди вже навчилися тримати спокій. Сприймати ту інформацію, яка є необхідною та важливою, а саме головне відділяти інформацію фейкову, чи іншу», - певен селищний голова Ратного Віталій Бірук.

Воїни ж вкотре наголошують, не панікувати та завжди перевіряти інформацію. У будь-якому випадку вони на сторожі.

Раніше ми писали, що волинська тероборона спростувала чутки про бої з диверсантами на кордоні

Можливо зацікавить