Не хотів платити аліменти і доглядати тварин - сидітиме в тюрмі: волинянин отримав вирок

Не хотів платити аліменти і доглядати тварин - сидітиме в тюрмі: волинянин отримав вирок

Раніше засуджений за несплату аліментів волинянин порушив умови покарання і не приходив на відпрацювання громадських робіт, які йому призначили у міському притулку для тварин. За це отримав новий вирок суду: арешт.

Таке рішення прийняв Луцький міськрайонний суд.

Вперше суд зобов'язав волинянина сплачувати аліменти ще в 2015 році, коли його дочці було 7 років. Дитина тривалий час перебувала на утриманні матері, яка і подала позов до суду та попросила примусово стягувати із чоловіка кошти. Аліменти визначили у розмірі третини його місячного заробітку.

Проте аліменти чоловік так і не сплачував, про що йдеться у наступних судових документах. Загалом його борг перед дитиною виріс до 63 тис. грн, тоді колишня дружина повідомила суд про порушення та горе-батька оголосили у розшук.У лютому цього року його визнали винним за статтею 164 Кримінального кодексу України - ухиляння від сплати аліментів та призначили покарання: 80 годин громадських робіт.

«Центру пробації» направив його на відпрацювання покарання до міського притулку тварин у КП «Ласка», проте на роботи чоловік так жодного разу і не з'явився.

Відповідно, наступним рішенням суд змінив покарання із громадських робіт на арешт, який зловмиснику доведеться відбувати протягом одного місяця і двох днів.

Можливо зацікавить