Не розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедист

Не розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедист

У селі Гірка Полонка Боратинської громади місцеві мешканці уже котрий рік поспіль чекають на ремонт аварійної дороги на вулиці Ювілейній. Не так давно, тут сталося смертельне ДТП.

Нещодавно саме на цьому відрізку дороги, біля спуску з мийки, велосипедист не розминувся з автомобілем, впав, вдарився головою об каміння і загинув.

Донька загиблого Tanya Pohody каже, що виною всьому вузька дорога з камінням та не огороджені рови з водою.

«Багато років мешканці цієї вулиці зверталися до депутатів та сільраду з проханням облаштувати дорогу. Проте у відповідь чули, що ця проблема не на часі. А коли буде на часі?» 

«Багато років мешканці вулиці самостійно відсипають щебенем проїзд, щоб хоч трохи вирівняти його та засипати калюжі. Поруч підприємець побудував мийку, почистив канаву, але до пуття не довів, і проїзд через неї критично звузився, та ще й став нерівним. Там не те, що машини не розминуться, а пішохід з машиною не розійдеться», - зазначає жінка.

Не розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедист

За її словами, там автомобілі їздять, як навіжені, а виїзд з мийки впирається у невеличкий проїзд через канаву. 

«Там немає ні бордюрів, ні перил, нерівна дорога та велике каміння. А якщо слизько? А якщо діти? Коли вже нарешті буде щось для комфорту селян, коли ми почуватимемо себе безпечно? Траса без світлофорів, вулиці без асфальту. Щоб ви не казали, але якби у тому місці була облаштована дорога і хоч якась огорожа від канави, то трагедії б не сталося», - пише донька загиблого.

Як зазначив у коментарі ВСН Гіркополонківський староста Вадим Веремчук, наразі розглядається питання щодо повного закриття цієї дороги для транспорту.

«На сьогодні там планується ремонт дороги, але наразі видатки на усі капітальні роботи призупинені Кабміном. Поточні ремонти ми за можливості робимо, але на Ювілейній вони не допоможуть, там потрібно вкладати асфальт. І гроші у нас є, але на сьогодні ми їх практично нікуди не витрачаємо крім бомбосховищ та тероборони у зв'язку з відомими нам подіями, що є більш важливіші, ніж ремонт. Але уже там збирають підписи аби облаштувати там капітальний ремонт дороги», - зазначив Вадим Веремчук.

Дружина загиблого велосипедиста уже зверталася до старости громади: «Ми знаємо цю сім'ю, і завжди допомагали їм і надалі плануємо це робити. Стосовно загибелі велосипедиста, то є версія, що чоловік не розминувся з зустрічним автомобілем, тому плануємо закрити той проїзд, а лишити лише пішохідну зону до того часу, поки не дозволять використовувати кошти на капітальні видатки». 

Не розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедистНе розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедистНе розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедистНе розминувся з авто через розбиту дорогу: у селі поблизу Луцька загинув велосипедист

Можливо зацікавить

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Графік відключення світла Волинська область

Сьогодні ввечері на Волині застосують графіки вимкнення світла. Оновлено

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео
відео
фото

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Святковий стіл рецепти

Королівський бенкет: рецепти автентичних волинських страв

ДТП смерть

Волинянин на смерть збив велосипедиста: як його покарали

День ангела 17 квітня 2024

17 квітня: хто з волинян святкує День ангела

на щиті, Волинь, полеглі Герої

Трагічний і гіркий день для Волині: «на щиті» востаннє повертаються загиблі на війні Герої

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду