Не ведіться! На Волині поширюють фейковий розіграш

Не ведіться! На Волині поширюють фейковий розіграш

На Волині у месенджерах активно поширюють посилання на шахрайський сайт, на якому користувачам пропонують виграти від 5 до 6 тисяч фейкових гривень. Шахраї прикриваються логотипом і назвою «ПриватБанку» та начебто Фондом державної підтримки, Фондом державної субсидії. Що це шахраї кажуть і в ПриватБанку.

Про це пише Район.in.ua.

Фактчекери проєкту «Брехунець»  перевірили інформацію і виявилося, що українці вкотре мають справу з шахрайським виманюванням коштів і фішингом.

ШАХРАЙСТВО

Сайт, на який у мережі поширюють посилання – підробка. Він не справжній, а шахрайський.

На фейковій сторінці присутній логотип і корпоративні кольори ПриватБанку. Шахраї використали їх для того, аби розіграш виглядава, як справжній. Аби ще більше ввести людей в оману, додали навіть декілька брехливих коментарів від так званих клієнтів, які «отримали» гроші.

Не ведіться! На Волині поширюють фейковий розіграш

Користувачуеві пропонують пройти так зване «опитування», яке містить чотири примітивні запитання на кшталт «Скільки Вам років?». І опісля з’являється фейкове оголошення, що ви «можете отримати подарунки». Для цього начебто необхідно «обрати правильний ящик зі своїм призом всередині».

Не ведіться! На Волині поширюють фейковий розіграш

СПРОСТУВАННЯ

Ні в якому разі не рекомендуємо брати участь у таких «опитуваннях», тому що, пройшовши його, ви не отримаєте коштів, а навпаки, гроші можуть навіть зникнути з вашої банківської картки.

Чому такий розіграш шахрайство, пояснили і в самому ПриватБанку, звернувши увагу на основні маркери, які свідчать про це.

По-перше, у банку кажуть, що своє 30-річчя уже пережили. Святкування перенесли, адже воно було не на часі.

По-друге, посилання на сайт. Він не справжній!  У фінустанові зазначають, що купа незнайомих літер із відомим логотипом ще не гарантує правдивість. А навіть якщо літери здаються знайомими, то АБСОЛЮТНО ВСІ акції банк висвітлює на своїй офіційній сторінці – https://newpromos.privatbank.ua/

Чи правда, що «ПриватБанк» має власні фонди державної підтримки, чи державної субсидії? Звісно, що це брехня, яка покликана дискредитувати банк. На офіційному сайті немає інформації про вищезгадані фонди.

Відповіді на найпоширеніші питання стосовно грошових виплат шукайте на сайті Мінсоцполітики. Якщо з вами стався кіберінцидент, повідомте про це на сайті CERT-UA, що функціонує в складі Держспецзв’язку.

Можливо зацікавить