Не запросили на останній дзвоник: у Львові мама звинуватила школу у булінгу дитини з інвалідністю

Не запросили на останній дзвоник: у Львові мама звинуватила школу у булінгу дитини з інвалідністю

У Львові мама хлопчика з інвалідністю звинуватила місцеву школу у булінгу сина, якого нібито не запросили на свято «останнього дзвоника».

Львів’янка Галина Амеліна опублікувала пост, у якому розповіла, що керівництво школи Марії Покрови, якою керує священнослужитель греко-католицької єпархії, не запрошує її сина Тимура на заходи, пише Українська правда. 

«Усі діти, батьки педагоги святкують і радіють, залучені у концерт, прийшли у нарядних вишиванках. Але є одна дитина, для якої нема місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили і не чекали. Коли ми приїхали, нам, м'яко кажучи, були не раді», – пише мама хлопчика.

За її словами, з початку року Тимура не запросили на жодне свято чи екскурсію, на жоден виступ чи концерт у школі.

«Хоча дитина дуже горнеться до дітей, завжди радіє можливості пограти з друзями. Ми так само не були запрошені у музеї, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками», – розповідає Галина.

Жінка вважає, що у школі роблять все для того, щоб вона забрала сина з навчального закладу.

Вона публічно звернулася до Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю, Міністерство освіти та науки України та до Освітнього омбудсмена із заявою про булінг та цькування дитини з інвалідністю у львівській школі Марії Покрови для дітей з вадами слуху.

«Державна школа – це не приватний прихід. Чому, всупереч українському законодавству представник релігії очолює навчальний заклад?» – говорить Галина Амеліна.

На допис жінки у коментарях відреагував начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк. Він зазначив, що школа підпорядковується не місту, а обласній раді. Тому мерія не має на неї впливу.

Директор департаменту освіти та науки ЛОВА Олег Паска у коментарі Zaxid.Net повідомив, що факт ймовірного булінгу у школі Марії Покрови перевірить комісія та пообіцяв надати результати перевірки найближчими днями.

У школі факт булінгу заперечують, а заяву матері учня називають «фейком».

«Колектив Школи Марії Покрови обурений дописом, який опублікувала і поширює Галина Амеліна, звинувативши шолу в булінгу», – йдеться у повідомленні школи.

За словами педагогів, Тимур знаходиться на індивідуальній формі навчання, а уроки проводяться у першу половину дня згідно з розкладом. Усі ж позашкільні заходи відбуваються після закінчення уроків.

У навчальному закладі кажуть, що Галина Амеліна була попереджена про дату закінчення навчального року заздалегідь.

«На дошці оголошень школи анонсувалося про дату і час проведення Свята останнього дзвоника. Крім цього дитина брала участь у репетиції напередодні. Галина Амеліна приїхала у цей день із запізненням, але її дитина все ж змогла взяти участь в урочистостях і тішилася святкуванню разом з усіма», – пояснили у школі.

Педагоги також зазначили, що мама учня не вперше висуває школі звинувачення, які вони вважають «інсинуаціями і наклепами». 

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Самбір, дикі качки в калюжах на вулицях
фото

У місті на Львівщині дикі качки оселилися у калюжах на вулицях, які стали озерами. Фото

загинув Іван Чепа, війна в Україні

Біля Авдіївки загинув 19-річний боєць Третьої штурмової бригади зі Львівщини

Роман Принда

Пройшов Іловайський котел: на війні загинув командир відділення стрілецького батальйону зі Львівщини

в ДТП загинуло подружжя Олега та Ганни Куртяників, Київ-Чоп, смертельна ДТП
фото

Фура буквально розчавила авто: на Львівщині у страшній ДТП загинув військовий, який був у відпустці, з дружиною

Василь Трохимчук, втрати

Назавжди 25: у бою загинув молодий військовий з Львівщини

Військовий, Львівщина, шахрайство

Військовий зі Львівщини «заробляв» на похованнях загиблих побратимів

Загинули двоє пілотів гелікоптерів

Львівська бригада армійської авіації повідомила про загибель двох пілотів гелікоптерів

Львівщина, дідусь, мільйонері

75-річний дідусь зі Львівщини став мільйонером

Дмитро Катаман зі Стрия

«Ані дощ, ані сніг, сонце чи мороз для мого сина не були перешкодою»: на Львівщині 13-річний школяр зібрав понад 2 мільйони гривень для ЗСУ