«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда

«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда

Захищаючи Україну, загинув волинянин, учасник АТО, військовослужбовець та спортсмен Артем Коленда з Рожищенської громади.

Про смерть Героя повідомляють його рідні у фейсбуці.

«Любий наш, дорогий, ти був найкращий. Спочивай з миром! Царство небесне тобі Артемчику! Не знаю, як ми будемо жити без тебе», - написала Олена Коденда.

На початку повномасштабного вторгенння Росії в Україну друзі та знайомі Артема створили групу у фейсбуці «Solidarni z Ukrainą», де публікували дописи про збір коштів для воїна і фото та відео з захисником.

У серпні Артема нагородили орденом «За мужність» та нагрудним знаком «Знак пошани».

«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда

11 січня повідомляли, що Артем воював на Бахмутському напрямку. Він переніс операцію на спині, але через короткий час знову пішов на поле бою.

«Кривава війна... Скільки вона забрала наших чудових людей я ніколи не зустрічала такого чоловіка як Артем.. Такий відданий своїй країні та своїй справі, він готував найсмачнішу піцу, він любив свого кота Ніуше та всіх тварин. Він завжди говорив «хто, якщо не я...». Я завжди носитиму це в своїй пам'яті, Герої не вмирають...», - написала Тетяна Нестерова.  

«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда

Про смерть Артема також повідомили у спільноті польського ресторану «Dwór Szancera», де свого часу він працював.

«Ти назавжди залишив нас у горі, тузі, смутку та жалобі. Ти був нашим другом та колегою. Ти працював в нашому ресторані з початку його існування, а коли почалася війна, ти без вагань вирішив, що їдеш в Україну воювати за свою батьківщину. Ти для нас герой, бо боровся за свою і нашу свободу. Нам важко повірити, що ти більше ніколи не зробиш нам піцу, ми не будемо сміятися. Сумуємо, пам'ятаємо, любимо і побачимось на іншій стороні», - пишуть колеги волинянина.

Про Артема Коленду раніше писали, що він служив у підрозділі протидиверсійної боротьби військово-морського флоту в Севастополі, згодом спецпідготовка до служби в миротворчих військах. Йому завжди подобалась професія військового. Але життя писало свій сценарій: понад три роки хлопець трудився в Італії, а повернувшись в Україну, успішно працював у відомому в Луцьку ресторані «Фелічіта». Разом з тим захоплювався бойовим мистецтвом джиу-джитсу та займався у луцькому клубі BJJ «Garda» у відомого тренера Михайла Савчука. Про це пишуть «Волинські новини».

«Але, розумний, влучний та перспективний спортсмен не зміг залишитися осторонь військових дій, які відбувалися на сході України. Крім того, багато його друзів вже захищали незалежність власної країни. Тому Артем прийняв зважене, на його думку, рішення і добровільно пішов до військкомату. Беручи участь у небезпечних військових діях Артем навіть брехав батькам, щоб вони менше нервували», - пише Тетяна Нестерова.

Артем Коленда був розвідником-сапером, що вважається найнебезпечнішим зайняттям. Їх полк спеціальних операцій Збройних Сил України проводив розвідувальні роботи на території, де проходила колона техніки, визначав заміновані райони, охороняв доставку техніки, відводив пошкоджені бойові машини ремонт.

«Артем неохоче згадує, що бачив під час війни: був під обстрілами й бачив смерть колег-офіцерів. Насильство, яке продемонструвала російська армія, вразило Артема Він бачив, як страждало цивільне населення, як противники обстріляли будинки, перетворюючи села на руїни. Однак військова служба навчила його долати як фізичний, так і душевний біль і знаходити сили вставати й рухатися вперед», - пригадує Тетяна.

Тренер Михайло Савчук теж опублікував співчуття з приводу загибелі Артема Коленди.

«Де б ти зараз не був, куди б ти не пішов, ти назавжди залишишся в моєму серці. Ти був сильним і досвідченим Воїном, фанатичним Джитсером, крутим Поваром і справжнім Другом. Шкода, що не вдалось зустрітись останній раз. Пробач мені за це.

Я буду тебе завжди пам'ятати. Прощавай...», - пише спортсмен.

«Не знаю, як жити без тебе»: на війні загинув учасник АТО та спортсмен з Волині Артем Коленда

Редакція ВСН висловлює співчуття родині загиблого. Вічна шана і слава Герою!

Можливо зацікавить