«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат

«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат

Так і тут - серед керамічної плитки та зразків облицювальної цегли, у приміщенні, яке ще два тижні тому було будівельним магазином - вчорашні незнайомці стали єдиною командою, щоб виконувати свою місію.

Місія цього волонтерського осередку Луцька - готувати сухпайки для українських солдатів на передовій. Щоб в найскладніших умовах наші захисники мали можливість підтримувати себе в формі. 

“Нехай наші захисники будуть ситі і люті”, - усміхаються волонтери і пакують коробки з швидкістю та згуртованістю, якій могло б позаздрити найсучасніше промислове виробництво.

Досвід 2014-го

Ще у 2014 році місцеві волонтери організували виготовлення “Волинського сухпайку” для потреб бійців АТО. Розробили спеціальний склад, максимально збалансований за поживністю і користю. Тепер цей досвід використовують у 2022-му. Кажуть: добре знають від солдат, що на передовій не завжди є можливість готувати і доставляти гарячу їжу, тому сухпайки - це їхня можливість залишатися у формі.

Мирослава була серед активістів, які займалися цим напрямком під час першого вторгнення росії в Україну, тож цього разу взялася знову організовувати роботу. Каже - за три дні повністю налагодили логістику, знайшли людей і продукти. Тож перші сухпайки від луцьких волонтерів - вже на передовій.

Як допомогти готувати сухпайки?

Більшість продуктів у “Волинському сухпайку” підібрані так, що їх можна вживати без розігріву: консерви, печиво, галети, енергетичні батончики. Проте сухпайок передбачає можливість і швидкого приготування порції гарячого супу, каші та чаю чи кави. Для цього серед компонентів є сухе пальне і спеціальні розігрівачі.

Продукти для сухпайків волонтери приймають постійно, наразі найбільш нагальна потреба є в пакетах з сухими супами, кашами та картопляним пюре. Локшина теж підходить, але займає більше місця, тож в пріоритеті - найменші за розміром порції сухої їжі.

Також потрібні сушені яблука, груші та інші фрукти, горіхи, енергетичні батончики.

А ще, кажуть волонтери, залюбки б прийняли від волинських дітей листи та малюнки, щоб також вкладати у кожен сухпайок. “Любов і вдячність - не менш важливі компоненти, які точно підбадьорять захисників”, - пояснюють.

«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат

Якщо хочете допомогти продуктами чи принести дитячі листи/малюнки - телефонуйте: 050 636 60 43, 068 995 77 56 - і вам повідомлять найближчу точку збору.

«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат«Нехай будуть ситі й люті!» Як у Луцьку готують сухпайки для українських солдат

Можливо зацікавить

Путін нелегітимний президент РФ: Європарламент ухвалив резолюцію

Путін нелегітимний президент РФ: Європарламент ухвалив резолюцію

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Один раз на вісім днів: на Волинь з Донеччини курсуватимуть евакуаційні поїзди

Волинську «сталеву сотку» передислокували на Донеччину: що відомо

Волинську «сталеву сотку» передислокували на Донеччину: що відомо

війна в Україні скандал
відео

«Відкритим текстом сказали, що будемо заважати»: деталі скандалу між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Як можна звільнитися з військової служби в час воєнного стану

Бої Донеччина

Третя трагічна звістка в громаді за тиждень: на війні загинув Герой з Волині Іван Войчук

поховання військового

Передчасно пішов з життя: на Волині попрощаються із Героєм Анатолієм Дорошем

Війна в Україні
відео

Дві втрати в одній громаді: на Волині «на щиті» зустріли Героїв Олексія Хоміча та Олексія Стахорського

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»
відео

«Втратив друга та ногу й переніс 14 операцій»: 22-річний військовий з Волині проходить реабілітацію та мріє про повернення «до своїх»