НЛО чи супутники Маска: науковець пояснив, що літало у небі над Києвом і Луцьком. Відео

НЛО чи супутники Маска: науковець пояснив, що літало у небі над Києвом і Луцьком. Відео

31 травня, вечері, в небі над Києвом та Луцьком люди помітили багато літаючих об’єктів, що летіли ланцюжком. В соціальних мережах користувачі публікують фото та відео і з'ясовують – це НЛО, чи супутники.

Старший науковий співробітник астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолій Казанцев пояснив, що літає в небі над Україною, пише ТСН.

Науковці переконують, що, скоріш за все, це Starlink Ілона Маска. Років три тому він запускав їх по 20-40 штук. Коли вони летять в перший раз то переміщаються розтягнутим ланцюжком або купою. А через дві доби розтягуються між собою на відстані.

«За останніх кілька років таких випадків прольотів Starlink було дуже багато. Але я не можу сказати, хто саме їх запустив зараз. Звичайно, якщо об’єкти рухаються в небі, то вони штучні, супутники летять без звуку. Очевидно, це супутники зв’язку, але хто саме їх запустив, я сказати не можу», - розповів Анатолій Казанцев.

Раніше Маск запускав їх по кілька десятків протягом кількох років. Потім була перерва. Скоріш за все, вони псуються і зараз запустили нові. Навряд чи супутники запустило NASA.

 Читайте також:

Можливо зацікавить