Нова марка із малюнком волинянки вийде на День Конституції

Нова марка із малюнком волинянки вийде на День Конституції

Укрпошта продовжує традицію випуску культових марок. Цього разу випустили марку «Мрія» із літаком АН-225, ескіз якої намалювала 11-річна Софія Кравчук із міста Любомль.

Нова марка вийде в День Конституції України, 28 червня, а також до неї - конверт та листівка.

«Цей випуск дуже особливий для нас. Бо він уособлює українську незламність. Росіянам вдалося знищити найбільший літак у світі, наше творіння.

Але їм не вдасться знищити нашу справжню мрію і прагнення до свободи. Це знає кожен дорослий і малий», — зазначив генеральний директор АТ Укрпошта Ігор Смілянський.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Малюнок юної волинянки стане поштовою маркою

Тираж буде 3 млн одиниць, придбати марку можна буде у відділеннях Укрпошти або в онлайн-магазинах. Проте - з обмеженням: 1 клієнт - не більше 2 маркованих аркушів, 5 конвертів, 5 листівок.

28 червня відбудеться Погашення марки штемпелями «Перший день» в Києві та Гостомелі», підкреслив Смілянський.

Зазначимо, що марка з російським кораблем зібрала рекордну суму для українського війська. На благодійному аукціоні, що проходив на Prozorro.Продажі, марку з кораблем продали за 5 млн грн.

Щоб придбати марку, випущену Укрпоштою та погашеною за участю моряка-прикордонника Романа Грибова, кияни стояли у черзі по три години біля Головпоштамту.

Нагадаємо, що українці обрали дизайн нової воєнної марки від Укрпошти в Дії. Як зазначив глава відомства, за тиждень до опитування в застосунку долучилося понад 766 тисяч людей. Серед 5 запропонованих Укрпоштою ескізів переможцем став дизайн «Трактор, що тягне танк», його обрали 41% українців.

Можливо зацікавить