Новий міністр освіти розкрив свою зарплатню і відповів, скільки мають отримувати вчителі

Новий міністр освіти розкрив свою зарплатню і відповів, скільки мають отримувати вчителі

Новопризначений очільник Міносвіти Оксен Лісовий заявив, що за березень отримав зарплату у 27 тисяч гривень - «непогану», порівняно із зарплатами вчителів.

Про це він сказав в інтерв'ю Освіторії, передає ТСН.

Лісовий розповів, що перше запитання президента Володимира Зеленського на співбесіді з ним стосувалося того, якою має бути зарплата вчителів. За словами міністра, він назвав суму, яку вважає гідною, але зараз досягти її неможливо.

«Учитель — це, без пафосу, творець нації. Погоджуєтеся? І якщо це так, то скільки він повинен отримувати? Можливо, як військовий? Але військові також мають різну зарплату: на нулі це 100 тисяч, а в тилу — 20. Тому щонайперше маємо дати відповідь на запитання: які критерії будемо враховувати, які визначають заробітну плату вчителя? Рівень заробітної плати має залежати від рівня кваліфікації і від низки інших чинників», — переконаний Лісовий.

За його словами, зараз «є бажання і мета побудувати принципово нові моделі оплати праці для вчителів», але для цього необхідно спочатку напрацювати механізми. Лісовий додав, що це одне з пріоритетних завдань для його команди.

Крім того, за перші два місяці на посаді міністр освіти прагне сформувати бачення, стратегію і дизайн-проєкти змін у сферах дошкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти, а також у сферах позашкільної освіти та науки.

Наразі терміновими питаннями є фінансування освітньої субвенції на обладнання укриттів, а також повернення учнів до шкіл там, де це можливо.

Читайте також:

Можливо зацікавить