Новий сезон «Фронтери»: лучан запрошують на зустрічі з відомими авторами

Новий сезон «Фронтери»: лучан запрошують на зустрічі з відомими авторами

Розпочинається новий сезон літературних заходів «Фронтери» у Луцьку.

Про це міжнародний літературний фестиваль повідомляє у фейсбуці.

Організатори також познайомили з іменами перших гостей заходів.

26 лютого до Луцька приїде Дмитро Лазуткін. Поет і воєнний кореспондент привезе свою найновішу збірку «Закладка» (ВСЛ, 2022).

Перші вірші збірки Дмитра Лазуткіна, написані до повномасштабного вторгнення, схожі на пророцтва. І абсолютно інший спосіб ліричного висловлювання - після 24 лютого: без рим, з жорстким порядком слів - своєрідні репортажі, які з’явилися під час роботи військовим кореспондентом.

Навесні відбудеться  зустріч із Павлом Дерев’янком - автором, який працює в жанрі темного фентезі на основі української історії та фольклору. Письменник презентує трилогію «Літопис Сірого Ордену», зокрема її найновіший третій роман «Пісня дібров» ( «Дім химер», 2022). Попередні частини цієї трилогії — «Аркан вовків» і «Тенета війни» — вже стали бестселерами на українському книжковому ринку.

Ще один весняний гість «Фронтери» - Макс Кідрук. Він презентує «Колонію» («Бородатий Тамарин», 2022) — першу книгу з фантастичного циклу «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри технологічний прогрес, збільшення тривалості життя та навіть перетворення на двопланетний вид, не змінюється.

До речі, тепер Макс Кідрук приїде в Луцьк не лише як письменник, але і як видавець: він і його дружина Тетяна Кідрук запустили нове видавництво «Бородатий Тамарин», яке спеціалізується на нон-фікшн і науковій фантастиці українських й іноземних авторів.

Повідомляють, що це ще не всі гості нового сезону «Фронтери». Інших авторів представлять у наступних анонсах.

Читайте також:

Можливо зацікавить