Об'єднані музикою: історія сім'ї волинського сопілкаря з Кalush Оrchestra

Об'єднані музикою: історія сім'ї волинського сопілкаря з Кalush Оrchestra

Тимофій Музичук, один із трьох волинян з гурту Kalush Orchestra, які перемогли на пісенному конкурсі Євробачення-2022. Народився у невеличкому та співочому селі Пісочне, що на Ковельщині – звідусіль часто можна почути музику та співи, тому не дивно, що це місце «виховало» всесвітньо відомого музиканта. 

У якій сім'ї виріс Тимофій, яку страву просить приготувати у мами, коли приїздить до рідної домівки з гастролей, та яку долю обрав рідний брат музиканта – про це все журналістці Район.Культура розповіла Світлана Музичук, мама виконавця славнозвісної «Стефанії».

Об'єднані музикою

Світлана Анатоліївна з раннього дитинства цікавилась музикою. Її батьки були творчими особистостями. Тато був керівником драматичного гуртка, а мама музиканткою та художньою керівницею. 

Об'єднані музикою: історія сім'ї волинського сопілкаря з Кalush Оrchestra
Зліва направо: Тимофій, Роман, Тимофій та Назар Музичуки

«У п‘ятому класі мене віддали в музичну школу, де я навчалась гри на бандурі. Тоді бандура не була так популярна як зараз, але я рада що навчалась гри саме на такому інструменті», — каже Світлана Музичук.

У дитинстві вона любила виступати перед глядачами та прагнула пов'язати із цим життя. Після 10 класу юна бандуристка вступила до Волинського коледжу культури та мистецтв. Нині Світлана Анатоліївна віртуозно грає на бандурі, тому де дивно, що з раннього дитинства діти переймали від сім‘ї любов до музики. 

Роман Музичук — батько Тимофія, з дитинства теж полюбляв музику, деякий час грав на трубі. Зі слів дружини, справді є дуже музикальною людиною. Чоловік завжди вважав, що Тимофій досягне успіху саме у музиці.

Молодшим сином у сім'ї Музичуків є Назар. З дитинства він був активним та непосидючим. 

«Малий Назар дуже хотів собі телефон, тому збирав гроші, здаючи металолом», — зі сміхом згадує Світлана Музичук.

За словами матері, брати були дуже дружні, не дивлячись на різницю у п‘ять років та різні характери. Назара як і Тимофія тягнуло до музики.

Об'єднані музикою: історія сім'ї волинського сопілкаря з Кalush Оrchestra
Тимофій та Назар у дитинстві

Сини – гордість батьків

Звісно, мама розповіла й про свого старшого сина, Тимофія.

Зі слів Світлани Музичук, він ріс дуже спокійним та урівноваженим. Тому вона записала хлопчика у музичну школу, яка знаходиться у селі Поворськ, аби він вчився гри на баяні. Пізніше – на сопілку, яка йому дуже сподобалась. 

«Я постійно брала його на творчі заходи, тому не дивно, що йому подобається музика», — розповідає мама Тимофія.

У школі хлопець дуже любив спорт, тому йому була до вподоби фізкультура, а також англійська та математика. Також Світлана Музичук розповідає, що Тимофій завжди активно брав участь у конкурсах, де посідав призові місця. Після дев’ятого класу хлопець вступив до Волинського коледжу культури та мистецтв, після якого навчався у Київському національному університеті культури та мистецтв.

«Тимофій часто рівнявся на Олеся Журавчака, мріяв у нього повчитись та поспілкуватися, цієї мети він зумів досягнути», — зауважує Світлана Музичук.

Також Світлана Анатоліївна каже, що кожного разу по приїзду додому, син просить приготувати його улюблений щавлевий борщ, який переносить його у дитинство. Всі рідні та знайомі хлопця пишаються ним, адже він пройшов не легкий шлях, щоб досягнути своєї мети, а саме займатись тим, що приносить йому задоволення.

Об'єднані музикою: історія сім'ї волинського сопілкаря з Кalush Оrchestra
Тимофій та Назар

Назар Музичук теж зараз рідко з'являється у рідній домівці. Нині він обороняє Україну від окупантів на сході та контактує з сім'єю як має таку можливість. Хлопець також закінчив клас гри на сопілці. В шкільні часи йому подобались ті ж предмети, що й старшому братові. Після восьмого класу він вступив у військовий ліцей, де дуже любив грати у духовому оркестрі на трубі. Назар також багато часу приділяв спорту та танцям. Після закінчення ліцею хлопець вступив до Львівської національної академії сухопутних військ, але не дивлячись на цей напрям, у нього завжди лежить душа до музики. 

У сім‘ї Музичуків завжди панує дружня та творча атмосфера, і на це ніщо не можуть повпливати війни. Подружжя Музичуків дуже пишаються своїми синами, адже кожен з них зараз робить великий вклад у майбутнє України.

Анастасія ПАХОЛЬЧУК

Читайте також:

Можливо зацікавить

І небо плакало за ним: у громаді на Волині в останню дорогу провели захисника України
фото

І небо плакало за ним: у громаді на Волині в останню дорогу провели захисника України

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

На Волині прощаються із захисником України
відео

Передчасно відійшов у вічність: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Олександра Мохнюка. Відео

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук