Обличчя війни: На Волині шеф-кухар попросив повістку на фронт

Обличчя війни: На Волині шеф-кухар попросив повістку на фронт

Євген – позивний «Шеф» – ровесник української Незалежності. Йому – 31. Працював шеф-кухарем у відомих ресторанах. Уже після повномасштабного вторгнення росії, якось  пішов на базар за продуктами, побачив, що роздають повістки. Підійшов і попросив її для себе. Тепер у теробороні Волині щодня кормить 70-80 людей. Після перемоги мріє кожного побратима пригострити своєю коронною стравою – качиною ніжкою конфі.

Про це йдеться у дописі на телеграм-каналі 100 Окрема Бригада ТрО Волині.

«Мав вихідний – пішов на базар за продуктами. А там якраз ходили співробітники військкомату – роздавали повістки. Хлопці розбігалися. А я замислився на хвильку, підійшов і сам попросив повістку…», – розповідає Євген про свій шлях у тероборону Волині.

Нині Євген служить кухарем в одному із окремих батальйонів 100 Окремої Бригада ТрО Волині. Щодня готує сніданок, обід та вечерю для 70-80 людей.

А ось коронною стравою кухаря у довоєнному житті була качина ніжка конфі.

Обличчя війни: На Волині шеф-кухар попросив повістку на фронт
Качина ніжка конфі

Про всяк випадок цікавимося в «Шефа», чи мають шанс скуштувати цю смакоту товариші по службі…

«Для того треба дуже багато качок. Та й готується ця страва впродовж 11 годин – качатина томиться у власному жиру. Хоча знаєте… – Після Перемоги України над рашистами я таки знайду можливість приготувати для кожного нашого бійця справжню качину ніжку конфі!».

Можливо зацікавить