Обшук у монастирі на Волині: ще влітку молилися за Кирила

Обшук у монастирі на Волині: ще влітку молилися за Кирила

У Милецькому монастирі, де проводить обшуки СБУ, публічно молилися за здоров'я патріарха РПЦ Кирила вже після повномасштабного вторгнення

Про це у коментарі виданню ВСН повідомив голова Сереховичівської громади Ростислав Шиманський.

Нагадаємо, у середу, 7 грудня, Служба безпеки України повідомила про обшуки у низці монастирів УПЦ МП. Серед них - Милецький чоловічий монастир Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП). На оприлюднених фото - портрет патріарха Кирила на стіні в одному з монастирів та молитва за його здоров'я.

Зі слів Ростислава Шиманського, у Милецькому монастирі донедавна дійсно молилися публічно за здоров'я Кирила. Він розповідає, що в громаді з цього приводу проводили «профілактичну роботу»

«Десь так до червня-липня дійсно молилися за Кирила, була робота, спілкування з настоятелем з мого боку. Ближче до осені вони припинили згадувати ім‘я на службах, коли були прихожани. Як там було внутрішньо не знаю», - зазначив голова гроимади.

Він додав, що в цей монастир часто приїжджали паломники. Водночас, монастир вже давно був під наглядом спецслужб.

«Зазвичай люди ходять до церков, які знаходяться на території того чи іншого населеного пункту, а в Мильці приїжджали паломники. Монастир був під особливим контролем у нас, і була співпраця з відповідними органами про нагляд за ним. Але під виглядом прихожан будь-хто міг проникнути. Великдень у монастирі був під нашим контролем», - зазначив він.

До слова, зі слів Шиманського, у Сереховичах є ще один храм УПЦ МП, проте там ще з 2014 року не згадують Кирила, а всі служби завершують молитвою за Україну і згадують українських воїнів.

Можливо зацікавить