Обзивали та не хотіли пускати: як зустріли журналістів в соборі Покрови московського патріархату в Луцьку

Обзивали та не хотіли пускати: як зустріли журналістів в соборі Покрови московського патріархату в Луцьку

Журналісти прийшли до головного храму УПЦ МП в Луцьку - Свято-Покровської церкви на Данила Галицького, щоб запитати вірян, чому вони залишаються у московському патріархаті, що думають про Пашу Мерседеса і Росію.

Щойно журналісти увійшли на територію, працівниця іконної одразу почала допитуватися, хто вони, звідки і з якою метою сюди прийшли. А двоє жінок при вході до храму і взагалі казали, що не можуть їх пропустити, - йдеться у сюжеті каналу Конкурент TV. 

Журналісти запитали у вірян, чому вони обирають УПЦ МП, чи не турбують їх зв’язки церкви з Росією та як вони ставляться до скандальної фігури - настоятеля Києво-Печерської лаври. Десятки вірян, які після соборування вийшли зі стін храму, мовчки пройшли повз і практично усі питання проігнорували. Дехто погодився коротко поговорити. На питання «чому обрали цю церкву», нечисленні співрозмовники коротко відповідали, що були тут хрещені і завжди тут молилися, що це українська церква і що кожен має право обирати. 

На дев'ятому році війни з Росією і на другому році повномасштабного вторгнення по всій Україні продовжує функціонувати так звана «Українська православна церква», яка останнім часом активно намагається викреслити зі своєї назви слова «Московський патріархат». Попри декларовану автономію, УПЦ є вагомою частиною російського православ'я. А російська влада у своїх заявах всіляко захищає вірян цієї церкви. 

Нагадуємо, депутати Волинської обласної ради звернулися до голови із клопотанням про заборону діяльності УПЦ МП на території області.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Можливо зацікавить