Організатор через день мав виходити на волю: деталі схеми в'язнів, які «кидали на гроші» волинян

Організатор через день мав виходити на волю: деталі схеми в'язнів, які «кидали на гроші» волинян

У поліції Волині розповіли про шахрайську схему в'язнів, які видурювали гроші у волинян.

«Організатор придумав таку схему: в інтернеті розміщались оголошення про надання певних послуг і товарів з їх оплатою наперед. Люди надсилали грошові кошти, а натомість нічого не отримували. Наразі в одній з установ відбування покарань, а також на Одещині, Дніпропетровщині, Хмельниччині і Київщині волинські поліцейські проводять санкціоновані обшуки, уже вилучено мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, чорнову бухгалтерію та інші речі й докази, що свідчать про причетність до протиправної діяльності», - повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

За його словами, потерпіло від таких телефонних шахрайств близько ста осіб.

Нагадаємо, у Волинській області знову викрили чергову шахрайську схему: особи, які відбували покарання через телефонні дзвінки виманювали кошти у громадян. Їхнім спільникам на волі залишалось лише зняти гроші з банківських карток. 

Кримінальне провадження відкрито за шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. За це шахраям світить від трьох до восьми років. Організатор шахрайської схеми, в якого сьогодні останній день відбування покарання, знову понесе відповідальність за скоєне, згідно з законом.

Організатор через день мав виходити на волю: деталі схеми в'язнів, які «кидали на гроші» волинянОрганізатор через день мав виходити на волю: деталі схеми в'язнів, які «кидали на гроші» волинян

Можливо зацікавить