Організатори «Євробачення-2023» відхилили пропозицію Зеленського про виступ з промовою під час фіналу, - ЗМІ

Організатори «Євробачення-2023» відхилили пропозицію Зеленського про виступ з промовою під час фіналу, - ЗМІ

 

Організатори міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023» відмовили українському лідеру Володимиру Зеленському виступити з промовою під час фіналу, який відбудеться 13 травня в Ліверпулі. 

Про це повідомляє британська газета The Times, передає ТСН.

«Пісенний конкурс Євробачення — це міжнародне розважальне шоу, яке керується суворими правилами та принципами, які були встановлені з моменту його створення. У рамках цього одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу. Цей принцип забороняє можливість робити політичні чи інші подібні заяви в межах конкурсу», — заявив представник організаторів конкурсу.

Проте переговори щодо ймовірного виступу Зеленського під час грандіозного фіналу ще тривають. Наразі відомо, що британський ексміністр культури лорд Вейзі не погоджується з позицією організаторів. Він переконаний, що в даному випадку не варто «ховатися від подій, на тлі яких проходить конкурс».

Утім, в Офісі президента цю інформацію спростували.

Відповідну заяву оприлюднив речник Зеленського Сергій Никифоров.

 За його словами, Офіс Президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу «Євробачення».

«Інформація The Times не відповідає дійсності. ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу чи на будь-якому іншому етапі конкурсу», – наголосив Никифоров.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить