Паперової тяганини стане менше: Міноборони прискорить впровадження електронних черг у військових медзакладах

Паперової тяганини стане менше: Міноборони прискорить впровадження електронних черг у військових медзакладах

З метою перезавантаження роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) у військових закладах буде прискорено впровадження електронної медичної інформаційної системи (МІС) та запровадження електронних черг. Відповідних домовленостей було досягнуто за підсумками засідання оборонного Комітету Верховної Ради за участі представників профільних міністерств та відомств. 

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України. 

Впровадження МІС та електронних черг дозволить уникнути ситуацій, коли військовослужбовці після поранення для отримання експертного висновку змушені проводити час у величезних чергах і займатися паперовою тяганиною.

«Повномасштабне вторгнення поставило перед новими викликами медичне забезпечення, в тому числі і недосконалу систему ВЛК. За цей час було створено єдиний медичний простір цивільної та військової медицини, а також була розширена система ВЛК. А саме – було створено 66 позаштатних ВЛК у військових медичних закладах, а також додатково у закладах охорони здоров’я різних форм власності ще 340 позаштатних ВЛК. Втім, у звʼязку зі збільшенням навантаження, очевидною є потреба в «перезавантаженні» проведення зазначеної експертизи», - зазначила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, першочерговим завданням нині є удосконалення роботи військово-лікарських комісій - вони мають стати цифровізовані, прості і доступні для кожного захисника і захисниці.

Читати також: 

Можливо зацікавить