Передача Україні F-16: ЗМІ з'ясували, хто дотиснув Байдена

Передача Україні F-16: ЗМІ з'ясували, хто дотиснув Байдена

 

У Байдена кілька місяців підряд стверджували, що Україні не потрібні винищувачі F-16, але через кілька місяців Вашингтон змінив свою думку.

Видання The Washington Post, посилаючись на свої джерела повідомило, хто переконав команду Байдена, пише ТСН.

 У повідомленні йдеться, що президента США у цьому питання «дотиснув» державний секретар Ентоні Блінкен.

У арсеналі США наразі є близько тисячі літаків F-16, які Київ просить вже понад рік. Приблизно стільки ж винищувачів є у союзників Вашингтона, відтак США зберігають за собою право ветувати передачу літаків будь-якій третій країні.

Проте нещодавно Байден різко змінив свою думку і заявив, що він підтримує передачу Україні літаків F-16. Також адміністрація американського президента дозволила своїм європейським союзникам постачати винищувачі F-16 Україні, як тільки буле налагоджена логістика та скоординовані всі дії. Але українські пілоти повинні спочатку навчитись ними керувати.

Європейські, українські та американські офіційні особи заявляють, що причиною такого рішення ув постійний тиск на Адміністрацію Байдена з боку союзників, Конгресу та українського президента.

Також джерела ЗМІ повідомляють, що держсекретар США Ентоні Блінкен був головним прихильником передачі. Він активно працював над цим питанням з союзниками по НАТО, щоб врешті-решт проштовхнути це рішення.

Читайте також:

Можливо зацікавить