Переважно били по цивільній інфраструктурі: за минулу добу ворог завдав 4 авіаційних і 15 ракетних ударів - Генштаб

Переважно били по цивільній інфраструктурі: за минулу добу ворог завдав 4 авіаційних і 15 ракетних ударів - Генштаб

18 лютого війська ворога завдали 4 авіаційних та 15 ракетних ударів по території України. Більшість із них - по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей. 

Про це у ранковому зведенні повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби російські окупанти завдали чотирьох авіаційних та 15 ракетних ударів, більшість із яких - по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей. Також ворог здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Основні зусилля війська Росії зосереджують на веденні наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Зазначається, що за минулу добу ворожі атаки відбито в районах Гряниківки й Масютівки Харківської області; Білогорівки, Червонопопівки і Кремінної Луганської області та Виїмки, Федорівки, Дубово-Василівки, Берхівки, Бахмута, Іванівського і Часового Яра Донецької області.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції їхнього зенітно-ракетного комплексу.

Сили протиповітряної оборони за добу збили 2 крилаті ракети типу «Калібр», а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження живої сили противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти продовжують утримувати підрозділи у прикордонних з Україною районах, однак наступальних угруповань не виявлено. Протягом доби під ворожі обстріли потрапили райони 23 населених пунктів, включаючи Козаче, Бунякіне, Рижівку, Волфине, Володимирівку Сумської області та Ветеринарне, Козачу Лопань, Стрілечу і Красне Перше Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни обстріляли райони населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ і Берестове Харківської області; Стельмахівка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва і Білогорівка Луганської області та Роздолівка і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворожих обстрілів зазнали райони 21 населеного пункту. Серед них — Залізнянське, Бахмут, Часів Яр, Ступочки, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти обстріляли з артилерії райони 16 населених пунктів. Зокрема, це Авдіївка, Водяне, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під російський вогонь потрапили райони населених пунктів Времівка Донецької області та Малинівка, Степове, Малі Щербаки, Новоданилівка, Мала Токмачка і Білогір'я Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони 27 населених пунктів, включаючи Берислав, Козацьке, Понятівку, Садове, Веселе, Антонівку, Велетенське та Берегове Херсонської області.

Читайте також:

Можливо зацікавить