Пес-сапер Патрон отримав нагороду від Зеленського

Пес-сапер Патрон отримав нагороду від Зеленського

Пес Патрон, який допомагає чернігівським рятувальникам та став зіркою мережі, отримав від Президента Володимра Зеленського державну нагороду «За віддану службу».

Про це повідомляє Суспільне.

У рамках зустрічі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Президент України вручив державні нагороди українським саперам, які розміновують раніше окуповані РФ території. Також у числі нагороджених опинився і пес рятувальників.

Патрона нагородили державною нагородою «За віддану службу». Нагороду Володимир Зеленський вручив його власнику Михайлу Ільєву. Рятувальник також отримав нагороду від президента за мужність 3-го ступеня.

«Разом із нашими героями (хочу) нагородити чудового, малого сапера Патрона, який не тільки допомагає знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а ще і допомагає навчати наших дітей необхідним правилам безпеки на території, де є така мінна загроза», — сказав глава держави.

Церемонія відбувалося під час виходу до преси президента України та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо у Маріїнському палаці. Коли Трюдо хотів потиснути руку Ільєву, Патрон почав голосно гавкати. Після нагородження майор цивільного захисту Михайло Ільєв показав нагороду Патрону, і той її облизав.

Пес-сапер Патрон отримав нагороду від Зеленського

 

Можливо зацікавить