Під час обшуків на Волинській митниці викрили незаконну схему експорту золота й платини

Під час обшуків на Волинській митниці викрили незаконну схему експорту золота й платини

Під час обшуків на Волинській митниці працівники ДБР викрили злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

У двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж оформили як латунний шлак. Про це повідомили у телеграм-каналі Державного бюро розслідувань.

Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувач - німецьке підприємство.

За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України складає понад 200 тисяч доларів США. Суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, в яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем. Винуватцям світить строк до 6 років.

Також призначено низку експертиз.

Нагадаємо, ДБР та СБУ проводять спільну операцію: обшуки по всій вертикалі митниці. Викриті тіньові схеми – до 10 мільярдів збитків на місяць. Слідчі Служби безпеки України та Держбюро розслідувань проводять обшуки у Римачах Ковельського району. У мережі оприлюднили перші фото з обшуків на митницях України. На фото з обшуків на митницях України, які оприлюднили у Державному бюро розслідувань, - чоловік, схожий на тимчасово виконуючого обов'язки керівника Волинської митниці Миколу Татарчука.

Під час обшуків на Волинській митниці викрили незаконну схему експорту золота й платиниПід час обшуків на Волинській митниці викрили незаконну схему експорту золота й платиниПід час обшуків на Волинській митниці викрили незаконну схему експорту золота й платини

Читайте також:

Можливо зацікавить