Під завалами у Туреччині загинули п'ять громадян України, серед них - діти

Під завалами у Туреччині загинули п'ять громадян України, серед них - діти

Внаслідок землетрусу у Туреччині загинули п'ять громадян України.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у фейсбуці.

Зокрема під завалами загинула сім'я із Запоріжжя: 46-річна Юлія Петрова та її двоє синів Захар (10 років) та Матвій (5 років).

Про це Суспільному повідомив батько Юлії - Сергій Петров.

«З 6 лютого, коли стався землетрус, вони перестали виходити на зв’язок. Але вчора ввечері нам підтвердили, що їхні тіла знайшли під завалами».

Як розповідає Сергій Петров, його донька з синами кілька місяців тому переїхали до родичів у місто Антак'я провінції Хатай.

Під завалами у Туреччині загинули п'ять громадян України, серед них - діти

Батько Юлії зазначив, що її чоловік військовослужбовець, лікувався від поранення у Запоріжжі. Після чого збирався їхати до Туреччини, аби допомогти у пошуках дружини й дітей.

«Загалом вдалося розшукати 136 громадян та евакуювати 37. З-під завалів врятовано 10 українців. 7 вважаються зниклими, їхні пошуки тривають (2 можуть бути під завалами, до пошуку залучені наші підрозділи ДСНС). 1 людина госпіталізована, її стан стабільний», - зазначає речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, в Туреччині 6 лютого стався землетрус магнітудою 7,8 – найпотужніший у країні за останні понад 80 років. Внаслідок землетрусу постраждала і Сирія, а підземні поштовхи відбувалися також на Кіпрі, в Єгипеті та Лівані.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить