Підгайцівська сільрада не хоче, щоб у бюджет повернули 274 тисяч, «відмитих» на купівлі гуманітарних плитоносок

Підгайцівська сільрада не хоче, щоб у бюджет повернули 274 тисяч, «відмитих» на купівлі гуманітарних плитоносок

Підгайцівська сільська рада відмовилась подавати позов до суду про відшкодування 274 тис. грн, які були витрачені на схему із закупівлею гуманітарних жилеток-плитоносок.

Про це стало відомо під час засідання Луцького міськрайонного суду, яке відбулося у п’ятницю, 11 листопада.

Нагадаємо, слідство встановило, що у Підгайцях керівник місцевої тероборони Андрій Бондарук, домовившись із благодійником про передачу тероборонівцям безоплатно 150 жилетів-плитоносок, вирішив провернути оборудку з їхньою «закупівлею» за бюджетні кошти. 

У цій справі Підгайцівська сільська рада визнана потерпілою стороною, оскільки, за висновками слідства, керівників сільради ошукали і продали їм за 274 тис грн плитоноски, які мали б дістатися задарма. Проте цивільний позов із вимогою відшкодувати цю суму сільрада не заявила.

Натомість такий позов, щоб повернути витрачені кошти, озвучила прокуратура в інтересах держави.

Адвокат Сергій Ковальов, який є захисником обвинуваченого Андрія Бондарука, спробував заперечити у такому позові. Мовляв, Підгайцівська сільрада не відмовилась, а лише вирішила позиватися вже після розгляду кримінальної справи щодо зловживань Бондарука.

Прокурор Ілля Марценюк зауважив, що подавати цивільний позов про відшкодування матеріальних збитків після розгляду справи у суді можливо лише у цивільному судочинстві, а коли буде закрите кримінальне провадження, можливості позиватися про відшкодування збитків не буде.

Суддя Ігор Ясельський погодився із такими аргументами та прийняв позов прокуратури про відшкодування 274 тис грн, які витратили з бюджету в ході оборудки із плитоносками.

Судовий розгляд триватиме надалі, наступне засідання призначили на 28 листопада. 

Підгайцівська сільрада не хоче, щоб у бюджет повернули 274 тисяч, «відмитих» на купівлі гуманітарних плитоносок

Нагадаємо, Андрія Бондарука обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями: шахрайство, що завдало значної шкоди (ч.2 ст.190) та підроблення офіційних документів (ч.2 ст.358 КК України). Окрім того, що він є командиром батальйону територіальної оборони «Підгайці», також працює у Підгайцівській сільраді: наразі інженером-механіком, а на час описаних подій був інспектором із благоустрою.

До слова, уже після відкриття кримінального провадження Андрій Бондарук додатково до заробітної плати, яка на місяць в середньому становить 35 тис грн, отримував також матеріальну допомогу 34 тис. грн та премію 25 тис. грн.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 930 тисяч допомоги і премій «виписали» собі керівники Підгайцівської сільради під час війни

Можливо зацікавить