Підгайцівська сільрада планує далі судитися зі скандальним посадовцем

Підгайцівська сільрада планує далі судитися зі скандальним посадовцем

Підгайцівська сільська рада планує подати апеляційну скаргу на рішення Луцького міськрайонного суду щодо поновлення на роботі Георгія Штефанеси. Наразі він обвинувачується в розтраті бюджетних коштів на ремонті доріг, які проводилися в громаді.

Про це у коментарі виданню ВСН повідомив голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк.

Він підтвердив, що Георгій Штефанеса повернувся на роботу, проте відразу написав заяву про відпустку за власний рахунок.

Нагадаємо, рішенням від 7 липня 2022 року Луцький міськрайонний суд поновив на посаді Георгія Штефанесу.

У липні 2021 року Георгію Штефанесі оголосили підозру у розтраті 500 тисяч гривень бюджетних коштів. За даними правоохоронців, розтрата відбувалася шляхом подачі до оплати до казначейства актів виконаних підрядних робіт із внесенням завідомо неправдивих відомостей про вартість робіт та матеріалів, використаних під час будівельних робіт. Вартість спеціально завищували, аби отримати вигоду із бюджету. 

Також Георгію Штефанесі інкримінують інший злочинний епізод - напад на журналістку Людмилу Яворську. 4 січня 2021 року у приміщенні Підгайцівської сільської ради він накинувся на журналістку, виштовхував і проганяв її із приміщення. Як стало відомо пізніше, Штефанеса «опікувався» у сільраді ремонтами доріг і залучав до цього підставних підприємців, зокрема, і своїх родичів. Загалом на людей із прізвищем Штефанеса було оформлено близько 250 договорів про ремонти доріг на загальну суму 57,6 млн грн. Серед цих підприємців - дружина, сини і навіть невістки чиновника.

Як стало відомо у ході розслідування правоохоронців, ремонтні роботи виконувались халатно, а ціни завищували. 

Можливо зацікавить