Пілот, який служив у Луцьку, розповів, як врятувався з палаючого літака

Пілот, який служив у Луцьку, розповів, як врятувався з палаючого літака

Герой України льотчик Вадим «Karaya» Ворошилов, який який служив у Луцьку, розповів, як йому вдалось врятувати своє життя після пошкодження літака в день, коли він збив 5 «шахедів» над Вінничиною.

Як він розповів у розмові на ютуб-каналі Повітряних Сил України, тоді його день розпочався о 4-й ранку, - пише «Уніан».

«Мій ранок почався о 4-й годині. Подали сигнал «повітря». Один льотчик знищив 2 «шахедів» на Півдні України. Наступним пішов я. Також знищив 3, виконав посадку на оперативному аеродромі. Далі був робочий день по інших задачах, і ввечері знову ця навала почалась. Виконав зліт з оперативного аеродрому на Півдні України й далі вже виконував знищення повітряних цілей над небом Вінниччини. При підході до Вінниці я візуально її спостерігав. Виконав наведення і перехоплення 5-ї повітряної цілі і, на жаль, при її знищенні уламками було пошкоджене моє повітряне судно», – розповів льотчик. 

За словами пілота, кров заважала йому повноцінно оцінити ситуацію. Проте він все ж зумів відвести літак від населеного пункту. 

«Відбулось руйнування ліхтаря. Це скло кабіни простою мовою. І руйнування передньої частини – носової літака. Не сильно поранений, але кров заважала повноцінно оцінити ситуацію. Перша думка – так не хочеться катапультуватись. По курсу побачив якийсь населений пункт. Тоді я не знав, що це за населений пункт. Бачив лише вогні. Перевірив керування літака по вздовжному каналі, на жаль, він вже був не керований. По поперечному каналу він керувався. Побачив перед собою чорну ділянку і встановив, що це, ймовірно, поле», – розповідає Герой України.

Karaya додав, що катапультувався, коли полум'я вже почало добиратись до нього.

«Далі почалась пожежа всередині кабіни літака. Коли полум'я почало добиратись до мене, я здійснив катапультування. Без зволікань, як вчила книжка. Я орієнтовано до двох хвилин спускався на парашуті. Встиг за все подумати, усе побачити і спланувати подальші дії після приземлення», – пригадує чоловік.

Крім того, льотчик розповів історію, чому одразу ж після катапультування зробив фото.

Пілот, який служив у Луцьку, розповів, як врятувався з палаючого літака

«Я дістав телефон, щоб впевнитись і оцінити ситуацію стосовно мого здоров'я, спрогнозувати подальші дії після приземлення, яку медичну допомогу мені першочергово надати собі. Використав, як дзеркало. Згадав хлопців. Коли літак зникає з радарів, всі починають хвилюватись до моменту, коли льотчик вийде на зв'язок. Фото – це посил, що нашу націю не зламати. Не важливо, в якій українець б не був ситуації, він бачить лише світле майбутнє», – пояснив Ворошилов.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що військовий льотчик Вадим Ворошилов з позивним «Karaya», який служив у Луцьку став Героєм України.

 

 

Можливо зацікавить

загибель військового бої за Роботине

Загинув понад пів року тому: повідомили про смерть Героя з Луцька Антона Кравченка

крапельниця Положинський

Відомий артист та військовослужбовець з Луцька: опинився під крапельницею

Кварцяний Євро-2024

Україна - Ісландія: відомий тренер з Луцька прокоментував матч фіналу плей-оф відбору на Євро-2024

бюджет Луцьк

У Луцькій громаді стартує конкурс «Бюджет участі»

Герой України

Перед смертю знищив значну кількість живої сили ворога: Герой України з Волині загинув у танковому бою

Мобілізація квітень

Мобілізація у квітні 2024: кого призвуть до лав ЗСУ

поховання військового
фото

За місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом Гороцюком

Покинув роботу в мерії Любліна, щоб воювати: у Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь полеглого Героя Миколи Мялковського

Покинув роботу в мерії Любліна, щоб воювати: у Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь полеглого Героя Миколи Мялковського

На Волинь «на щиті» повернулися полеглі Герої
відео

До Луцька «на щиті» навіки повернулися полеглі Герої. Відео