Після ракетного обстрілу України у Луцьку «розмітають» генератори

Після ракетного обстрілу України у Луцьку «розмітають» генератори

Село Жидичин, що біля Луцька. Про генератори тут знають не з реклами. Якщо тут хтось і досі не придбав, то точно цікавився ним. 

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

«Тут у сусідів два інкубатори. Усе пропало, коли було відключення світла на цілий день», - розповідає мешканець села Сергій Ричук.

Сам пан Сергій купив генератор ще 8 років тому. «Ось тоді були масові відключення на день-два. У нас був теж інкубатор, теж усе пропало», - пояснює чоловік. 

Вихід один - підключитися до електричної машини. Таку, що працює на бензині, пенсіонер придбав у Польщі. 8 років тому такий генератор коштував 300 доларів. Чоловік розповідає: хлів, літня кухня і хата - у нього на окремих фазах. Коли ж спробував підключити до генератори усі три, побачив, що його не вистачає. Утім, на щастя, постійної потреби вмикати усі три немає. Тож, якщо, крий Боже, ворог залишить Волинь без світла, окремо на будинок, кухню чи хлів цього генератора вистачить. Генератор може давати електроенергію хоч і цілу добу, головне - підливати паливо.

У луцьких магазинах кажуть: генератори стали популярними з початку повномасштабної війни, а надто - з 10 жовтня, коли росіяни почали гатити по енергоінфраструктурі України. 

Більше - у відео

Можливо зацікавить