Після скандального вигнання з України: у Росії взялися за відомого ексфутболіста з Луцька Анатолія Тимощука

Після скандального вигнання з України: у Росії взялися за відомого ексфутболіста з Луцька Анатолія Тимощука

Колишній російський футболіст «Зеніту» Дмитро Радченко зробив вигляд, що не розуміє причин санкцій щодо екскапітана збірної України з Луцька Анатолія Тимощука.

Про це пише Главред.

Радченко заявив, що спорт поза політикою і назвав неправильним указ Володимира Зеленського, в якому президент країни ввів обмеження проти нинішнього тренера «Зеніту». В інтерв'ю порталу Metaratings він сказав, що «Зеніт» буде всіляко підтримувати зрадника України.

«Ми розуміємо, що санкції від Зеленського, які торкнулися Тимощука - це просто політичні моменти. Анатолій великий професіонал і зробив багато для нашого і українського футболу. Так, перш за все прикро, що він був капітаном збірної України, а тепер Зеленський наклав такі санкції проти нього. Його позбавили всіх титулів - це неправильно. Я завжди говорив, що політику і спорт пов'язувати не можна. Чи буде надана Тимощуку підтримка з боку клубу та вболівальників? Його і раніше всі підтримували, не треба заважати нічого», – сказав Радченко.

 Нагадаємо, Анатолій Тимощук з самого початку війни відмовився засуджувати Росію за напад на Україну. Він розповів, що не відчуває різниці між українцями та росіянами, їх менталітетом заявив, що поки що не збирається повертатися на Батьківщину.

У день народження Тимощука Луцька міська Рада позбавила колишнього гравця збірної України звання «Почесний громадянин міста».

Українська асоціація футболу позбавила Анатолія Тимощука всіх спортивних нагород і звань, а також викреслила його з офіційних реєстрів національних збірних через мовчазну підтримку злочинних дій ватажка Кремля Володимира Путіна в Україні.

Верховна Рада України наклала санкції на відомого ексфутболіста з Луцька за підтримку агресії Росії.

Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції щодо 119 осіб, серед яких – псевдоукраїнські та російські діячі культури. Внесено до списку і експівзахисника збірної України з футболу з Луцька Анатолія Тимощука.

Читайте також:

  • Волинянин, колишній гравець збірної України з футболу Анатолій Тимощук останні роки працює у Росії на посаді тренера-асистента у футбольному клубі «Зеніт». Від початку повномасштабного вторгення Росії в Україну він ніяк не відреагував та не прокоментував агресію рф щодо України. Його батько після початку воєнних дій записався до лав тероборони. Колишній гравець збірної України з футболу Артем Федецький розповів про мовчання колишнього товариша.
  • Колишнього чемпіона світу у трьох дивізіонах та олімпійського чемпіона 2008 та 2012 років з боксу Василя Ломаченка включено до реєстру держзрадників.

Можливо зацікавить

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Війна Волинь
відео

Три трагічні звістки в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Войчук

війна в Україні

Універсальний солдат та тато-мрія: спогади про молодого Героя з Волині