Після скандалу у луцькому «Єврошопі» немає музики

Після скандалу у луцькому «Єврошопі» немає музики

У луцькому магазині «Єврошоп» відреагували на скандальну ситуацію, під час якої одна із відвідувачок зробила зауваження щодо музики у торговому залі в день поховання загиблого на війні Героя. Наступного дня в магазині відсутній музичний супровід.

Проте детальніше коментувати ситуацію у «Єврошопі» відмовились. Мовляв, ситуація вирішилась, із відвідувачкою порозумілися, й у дні, коли до Луцька привозять загиблих воїнів, відбуваються похорони чи інші трагічні події - музику таки не вмикатимуть.

Нагадаємо, у середу, 24 травня у Луцьку привезли загиблих захисників, до того ж містом ще й рухався жалобний кортеж «На щиті». Проте продавців магазину це не зупинило і вони ввімкнули музику. Працівники магазину «Обнова Єврошоп» зупиняли музику на 2-3 хвилини і знову вмикали, як тільки стихали автомобільні сигнали жалобного кортежу. 

Як ситуацію пояснює закон та міські правила?

За роз‘ясненням ситуації видання ВСН звернулося до Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, який відповідає за дотримання правопорядку на території громади.

«Це питання не врегульоване на рівні законодавства. У жовтні минулого року прийняли закон, який забороняє музику у громадському транспорті, але на магазини та інші громадські заклади це не поширюється. Тому це питання - винятково етики і виховання тих чи інших людей. Але хіба лише в «Єврошопі» вмикають музику? В будь-якому закладі - чи це забігайлівка, чи елітний ресторан - завжди звучить музика. Але всі змінили підхід, це не російська і не весела музика, зазвичай лаундж, який вмикають фоном», - прокоментувала ситуацію директорка Департаменту муніципальної варти Юлія Чіпак.

Читайте також:

Можливо зацікавить