Податківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІ

Податківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІ

На Волині за вимагання та одержання від підприємства неправомірної вигоди затримали головного державного інспектора Головного управління Державної податкової служби.

За інформацією «Сили правди» із власних джерел, йдеться про інспектора Сергія Бондарука – брата ексдепутата Луцької міської ради від «Батьківщини», співвласника компанії «Волиньфарм» Валерія Бондарука.

За даними слідства, інспектор вимагав та одержав хабар від представника одного з підприємств – 1500 доларів та 24 тисячі гривень. За вказану суму чоловік мав забезпечити безперешкодну реєстрацію податкових накладних цього підприємства в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У пресслужбі Державного бюро розслідувань додають, що посадовець діяв не сам, а спільно із заступником начальника одного з управлінь податкової. Вони нібито штучно створювали умови віднесення певних операції компанії до ризикових, що не дозволяло підприємцям вчасно реєструвати податкові накладні, і тим самим блокували роботу підприємства. Натомість усі «перешкоди» зникали, коли бізнесмени погоджувалися віддати 10% «відкату» від суми віднесених до ризикових господарських операцій. Такса для підприємств області, у тому числі й тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, становила 85 тисяч гривень. 

На цей час у справі провадяться невідкладні слідчі дії. Після їх завершення фігуранту буде повідомлено про підозру. Також судом буде вирішене питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Податківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІПодатківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІПодатківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІПодатківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІПодатківець, якого затримали на хабарі - брат ексдепутата Луцької міськради, - ЗМІ

Можливо зацікавить