Подорослішали, коли тата забрали на війну: шестеро дітей загиблого волинянина передали наколядовані гроші для ЗСУ

Подорослішали, коли тата забрали на війну: шестеро дітей загиблого волинянина передали наколядовані гроші для ЗСУ

Шестеро діток загиблого воїна з Волині Євгена Головчака наколядували трішки більше двох тисяч гривень і всі кошти передали на Збройні сили України.

Троє братиків і троє сестричок кілька місяців тому втратили тата. Багатодітного батька мобілізували на початку повномасштабного вторгнення Росії, в жовтні він загинув на Харківщині. Діти вирішили підтримати побратимів свого загиблого тата і допомогти армії, - йдеться у сюжеті ТСН.

«Ми просто ходили колядувати. Подумали, що все одно гроші витратити на якісь солодощі, на ще щось, то буде корисніше віддати їх волонтерам», - переконує одна із донечок загиблого воїна.

 Вчинок доньок і синів зовсім її не здивував, розповідає мама діток Люба. Бо, каже, всі вони у тата, такі ж добрі і щирі. 36-річного Євгена Головчака мобілізували ще навесні, чоловік служив в артилерії, був у найгарячіших точках на Київщині, Херсонщині та Харківщині. «Вони дуже подорослішали за той час, коли чоловіка забрали на війну. Вони для мене опора, на яку я можу спертися», - каже жінка. 

Наколядовані гроші, а ще малюнки першокласниці Алінки, жінка одразу повезла місцевим волонтерам, які спершу навіть відмовлялися їх прийняти. Кажуть, цей вчинок діток загиблого героя ще більше їх мотивує допомагати армії. Коли ж мама принесла гроші - хотілося плакати. «Кажу, дівчата, ходіть порахуємо, бо я навіть при Любі не могла їх порахувати, бо це такий наплив. І ми відкрили, перерахували – і тут 2 075 гривень», - розповідає волонтерка Наталія.

Після смерті батька тепер за найстаршого Віталій. Коли їхав на війну, батько попросив хлопця до свого приїзду вивчити одну мелодію на гітарі. Віталій це зробив, однак так і не встиг її зіграти.

Читайте також:

  • «Фізично війна закінчиться, а от усередині людей – навряд»: історія парамедика з Волині
  • На Волині родина зберігає вишитий рушник з гербом України, якому близько 100 років
  • Віталію Гладуну з міста Горохів на Волині – 46 років. Майже 9 з них він волонтерить: збирає та відвозить допомогу захисникам.
  • «Треба цінувати те, що маєш»: під час відпустки волинський військовий встиг освідчитися та одружитися
  • Нещодавно народилася внучка: у волинській теробороні служить машиніст із позивним «Дід Ту-Ту»