Польща скасувала спрощені правила ввозу домашніх тварин з України

Польща скасувала спрощені правила ввозу домашніх тварин з України

Від 27 березня 2023 року влада Польщі скасовує спрощені умови для некомерційного переміщення домашніх тварин (собак, котів, тхорів) з території України.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, відповідно до офіційної інформації компетентного органу Республіки Польща.

Відтепер умови переміщення відповідатимуть загальним критеріям законодавства Європейського Союзу враховуючи особливості визначені Регламентом (ЄС) № 576/2013, серед яких:

  • тварина має бути ідентифікована за допомогою мікрочіпа (транспондера) або чіткого для прочитання татуювання, нанесеного до 03.07.2011 року;
  • тварина повинна мати дійсне щеплення проти сказу (дата вакцинації не повинна передувати даті нанесення транспондера чи татуювання або даті зчитування транспондера, чи татуювання, зазначених у відповідному розділі ідентифікаційного документа; ревакцинація повинна вважатися первинною вакцинацією, якщо вона не була проведена протягом терміну дії попередньої вакцинації);
  • має бути проведено поточне серологічне дослідження на визначення титру антитіл до сказу (рівень нейтралізуючих антитіл до вірусу сказу в сироватці крові, що дорівнює або перевищує 0,5 МО/мл);
  • тварина повинна мати погоджену форму Сертифіката здоров’я тварин для некомерційного переміщення до держав-членів ЄС.Тимчасово до окремого скасування, за умов наявності відповідного результату дослідження не вимагатиметься період очікування три місяці з моменту забору крові для проведення серологічного дослідження на визначення титру антитіл до сказу до дати некомерційного переміщення.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у більшості країнах було скасовано будь-які обмеження на вивезення домашніх тварин. Українцям надали можливість вивозити улюбленців без документів, мікрочипів та навіть відповідних щеплень. Однак наразі такі правила скасовуються.

Читайте також: 

  • Байрактар за паспортом, а за духом - Барік: у волинській бригаді служить єнот
  • Як луцький зоопарк пережив воєнну зиму і чому подорожчає квиток

Можливо зацікавить