Помер відомий волинський художник-реставратор

Помер відомий волинський художник-реставратор

Помер художник–реставратор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Квасюк. 

Чоловік помер від важкої хвороби, - повідомили на сторінці Музею волинської ікони у фейсбуці.

У дописі повідомляють, що саме Анатолій Квасюк раніше відреставрував Холмську Чудотворну ікону Богородиці.

«Відійшла у вічність знана і надзвичайна людина. Щирий патріот України, професіонал вищого гатунку, людина стійких поглядів і переконань, наш колега, товариш і друг. Багато років нас пов’язувала спільна справа. Самовідданий реставратор Анатолій Квасюк завжди знав, як треба правильно рятувати і повертати до життя сакральні пам’ятки, як ніхто вмів переконати, що цінні речі мають бути тільки у музеї, натхненно працював на своєму робочому місці, ділився досвідом, збирав інструменти і матеріали, бо планував ще багато зробити. Саме завдяки його авторитету і відданості, чесності і принциповості, всі ми сьогодні маємо можливість доторкнутися до Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яку він повернув і з небуття», - йдеться у дописі.

Помер відомий волинський художник-реставраторПомер відомий волинський художник-реставраторПомер відомий волинський художник-реставратор

Повідомили, що Анатолій Квасюк помер від важкої хвороби.

«На жаль, тяжка хвороба вибила його із звичної колії життя, залишивши нездійсненими ще багато планів та мрій. Нам боляче і сумно, що більше ніколи не почуємо його розповідей, спогадів, настанов. Анатолій був заслуженим працівником культури, орденоносцем, а для нас щоденно ще й цікавим співрозмовником, елегантним мужчиною, зразковим сім’янином, прикладом трудівника і спеціаліста. Смерть Анатолія Квасюка – непоправна втрата для всієї культури Волині. Наші щирі співчуття дружині Олені, рідним та близьким. Вічний спокій і світла пам’ять», - додали у повідомленні.

Можливо зацікавить