Волинським пенсіонерам підвищать пенсійні виплати. Кому і на скільки

Волинським пенсіонерам підвищать пенсійні виплати. Кому і на скільки

Понад 250 тисяч волинських пенсіонерів отримуватимуть підвищені виплати. З 4 по 25 березня триває виплата пенсій в уже перерахованих розмірах, – розповів керівник управління з питань виплат пенсійного фонду України на Волині Віктор Кривчук.

Про це інформує Суспільне.

Усього в області проживає 263 тисячі цивільних і військових пенсіонерів.

Наразі середній розмір підвищення пенсії становить 491 гривню. Для колишніх працівників силових структур та відомств – 1 077 гривень. Максимальний розмір підвищення 1 500 гривень, мінімальний – 100 гривень.

Як пояснює Віктор Кривчук, мінімальний розмір пенсійних виплат (2 093 грн – ред.) – це прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

«Менше цієї межі пенсія бути не може. Але, для певної категорії були нюанси. Якщо особі виповнилося 65 років і мають повний стаж та не працюють, у них мінімальна гарантія була не менше ніж 2 680 гривень, то сьогодні їх пенсійна виплата має складати не менше ніж 3 120 гривень», – зазначив керівник управління з питань виплат.

Волинянам з інвалідністю, які мають повний страховий стаж і раніше отримували 2 300 гривень, з березня виплати підвищили до 2 760 гривень.

Також Віктор Кривчук додав, що цього року Законом не передбачено підвищення прожиткового мінімуму. Відтак максимальна пенсія зростати не буде.

Що відомо

У лютому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував те, що пенсії українців будуть проіндексовані та збільшаться на 20%. Індексація виплат торкнеться понад 10 мільйонів українців.

Крім того, що всім пенсіонерам в Україні перерахують із 1 березня пенсії, також буде проіндексовано і щомісячні страхові виплати. Йдеться про тих людей, які є потерпілими на виробництві і мають такі виплати.

 

Читайте також:

Можливо зацікавить