Понад 300 фермерів з Волині подали заявки на держдопомогу: де це зробити

Понад 300 фермерів з Волині подали заявки на держдопомогу: де це зробити

Понад 300 фермерів із Волині подали заявки на отриимання коштів у рамках державної допомоги сільгоспвиробникам. Щоб подати заявку, фермер має обробляти понад гектар угідь або ж мати більше ніж три корови.

Про це розповіла спеціалістка відділу агропромислового управління області Оксана Шпак, інформує Суспільне. Луцьк.

Сільгоспвиробникам платитимуть за гектар оброблюваних угідь 3 100 гривень, за одну корову - 5 300. Заявки на платформі «Державний аграрний реєстр» прийматимуть до 15 листопада цього року. В заявці потрібно вказати рахунок і цифровий підпис.

«Цифровий підпис найголовніше і ідентифіковані корови і повністю оформлені земельні ділянки і мати витяг з державного реєстру речових прав. Якщо власник, який володіє земельною ділянкою сільськогосподарського призначення і отримує від трьох корів, можуть скористатися лише одним напрямком», - додала спеціалістка відділу агропромислового управління області.

Леонід Борейко з села Баківці утримує понад 30 одиниць великої рогатої худоби. Каже: теж подав заявку на допомогу. Розраховує отримати дотацію у розмірі 143 тисячі гривень від держави.

«В інтернеті воно підтягнулося, реєстр зробило. У воєнний час, якщо ми отримаємо ті гроші, то це буде дуже добре, будемо дуже здивовані. Зараз соляра і все дороге, а отримати 100 і більше тисяч для села - це гроші», - говорить Леонід Борейко.

 Зі слів Оксани Шпак, чимало власників земель - люди пенсійного віку, які не мають електронних підписів або ж доступу до інтернету. Через це виникають труднощі у реєстрації.

Можливо зацікавить