Понад тисяча жінок уже стали командирами в ЗСУ, - Олена Зеленська

Понад тисяча жінок уже стали командирами в ЗСУ, - Олена Зеленська

У лавах Збройних сил України служать 37 тисяч жінок, із яких більш як тисяча вже стали командирами.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська під час участі у відеоформаті на міжнародній конференції «Жінки у конфліктах», що відбулася в Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

Також, за її словами, українські жінки становлять більшість медичних працівників і половину підприємців.

«Більшість наших медиків – жінки. 50% наших підприємців – жінки, і вони працюють, щоб підтримувати економіку. У лавах ЗСУ – 37 тис. жінок. Вже понад 1 тис. жінок стали командирами», - зазначила перша леді.

Зеленська підкреслила, що українських жінок не можна назвати пасивними жертвами, адже у кожної з них – своя історія спротиву.

«Є таке популярне питання: яка ваша суперсила? Так от, кожна наша жінка може відповісти: моя суперсила – я українка! І це не перебільшення. Наші жінки – супергероїні, які наближають перемогу кожним днем свого життя», - переконана дружина Президента.

Вона розповіла, зокрема, історії жінок, які вже стали справжніми символами війни, розв’язаної росією. Серед таких жінок Зеленська відзначила медсестру з Лисичанська Оксану, яка продовжувала ходити на роботу й допомагати хворим аж до того моменту, поки сама не залишилася без ніг, потрапивши на ворожу міну.

Крім того, перша леді поділилася з учасниками конференції історією 15-річної Лізи Чернишенко з Попасної, яка з вогнепальними пораненнями сіла за кермо й вивезла в безпечне місце чотирьох поранених, а також Тетяни Близняк, яка відома за світлиною «Українська мадонна» - мама, яка годує донечку в київському метро, що перетворилося на бомбосховище.

Дружина Президента наголосила, що таких прикладів – безліч.

Можливо зацікавить