Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Попри дощову погоду у суботу, 25 березня, у центрі Луцька відбувся зимовий Чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Волинь посіла перше місце в командному заліку.

Змагання пройшли у категоріях серед чоловіків та жінок, молодих чоловіків та жінок U23 на дистанціях 35 кілометрів, 20 кілометрів, серед юніорів та юніорок U20 - 10 кілометрів, серед юнаків U18 - 10 кілометрів, серед дівчат U18 - 5 кілометрів, серед юнаків U16 - 3 кілометри, серед дівчат - 2 кілометри.

Спеціально у цей день для безперебійного проведення змагань з 08:00 до 16:00 рух транспорту на проспекті Волі було призупинень.

Серед волинян переможцями й призерами стали: Іван Банзерук (35 км) - 3 місце, Василина Сидорчук (35 км) - 2 місце, Валентина Наявка (35 км) - 3 місце, Віктор Шумік (20 км) - 1 місце, Олена Собчук (20 км) - 2 місце, Тарас Корецький (20 км - молодь) - 2 місце, Валерія Шоломіцька (10 км - юніорка) - 1 місце.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Чемпіонат України з легкої атлетики зі спортивної ходьби підтримала Будівельна компанія «Інвестор», ставши спонсором.

Директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, розповів, що оскільки й сам любить спорт, то залюбки долучився до підтримки змагань.  

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

«По-перше, люблю й відвідую спортивні змагання. По-друге, спорт, особливо дитячий і юніорський, - це дуже позитивно. Ми долучаємося до цього на системній основі, будемо допомагати і підтримувати дітей, що беруть участь у всеукраїнських змаганнях», - зауважує він.

А присутній депутат Підгайцівської громади й директор житлового комплексу «Струмочок» В'ячеслав Разумовський каже, що сам не так давно пробіг марафон у 42 кілометри у Берліні.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Виконуючий обов’язки президента Федерації легкої атлетики України Євген Пронін наголосив, що важливо розуміти, завдяки кому українці мають змогу виборювати спортивні перемоги.

«Сили оборони України, у тому числі ЗСУ, тримаючи захист нашої держави, постійно кажуть про те, що Україна має жити, працювати, змагатися. Я прошу, щоб на змаганнях, ми не забували, що велика частина наших побратимів: спортсменів, легкоатлетів, тренерів  віддали своє життя за майбутнє України. 

Ще частина спортсменів зараз перебуває у російському полоні. Вони обов’язково повернуться додому. Ми надіємося, що також будуть змагатися разом з вами. Тому пам’ятайте заради кого ми тут, заради чого і постійно присвячуйте свої перемоги й успіхи тим, завдяки кому вони відбуваються», - наголосив Євген Пронін.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Однією з тих, хто йшов на 10 кілометрах серед юніорок була Дарина Мосійчук з Житомирщини - міста Коростень. Погода, каже, добра для змагань: спеку переносить погано, а дощ якраз.

«Хотілося краще - через коліно не змогла. Але по рекорду. Другий раз йшла: цього разу швидше, ніж минулого», - зауважує дівчина.

Дарина каже, що підготовка до таких змагань довга: з чергуваннями навантаження й відпочинку і зміною дистанцій.

Займається спортивною ходьбою Дарина більше 4 років. Розповідає: ніколи не думала, коли бачила тих, хто ходив у парку, що колись і сама цим буде займатися. 

«Мій талант побачила вчителька з фізкультури. Вона порекомендувала спробувати займатися легкою атлетикою.  До нашої школи приходили тренери, тому я і пішла. Спершу бігала, а згодом стало виходити у ходьбі», - згадує Дарина Мосійчук.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Кирило Андрущенко з Білої Церкви змагався на дистанції 35 кілометрів серед чоловіків. Він займається спортивною ходьбою вже близько 11 років. Каже, цим займалися його батьки, він же спершу бігав, а згодом спробував ходити - стало виходити. 

Результати змагання трохи засмутили хлопця, адже очікував іншого. Розповідає, що було складно, думав, не дійде, проте зміг і фініш перетнув.

Готувався Кирило близько двох місяців, раніше не зміг почати, бо хворів.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Лучанка Василина Сидорчук змагалася у спортивній ходьбі на 35 кілометрах. Готувалася протягом 6 місяців, а до того мала перерву у 4 роки. До спорту повернулася відразу після декретної відпустки, сину Василини зараз рік і чотири місяці.

«Я ще думала: чи мені варто повертатися у спорт, чи ні. Бо з маленькою дитинкою це не так просто. Підготовка йшла добре, я думала, що буде гірше, але декрет пішов на користь. 

Тренувала в Центральному парку імені Лесі Українки у Луцьку. Дякуючи тренеру, батькам, які допомагали з дитиною, бо коли ти - мама, то 24 на 7 перебуваєш з дитиною і не так просто знайти тих дві години на тренування»,  - розповідає вона.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Каже, що війна стала поштовхом до того, щоб рухатися і щось робити. Головна мета, розповідає Василина, - дістатися на командний чемпіонат у Європі, що відбудеться в чеському місті Подєбради. 

«Яка мета може бути в спортсмена під час війни? Звісно, представити Україну на міжнародній арені й показати, що попри все ми - сильна нація. Спортсмени теж показують українську міць і незламність», - наголошує вона.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

На чемпіонат України з легкої атлетики зі спортивної ходьби двох скороходів з Івано-Франківщини привезла майстер спорту України міжнародного класу, бронзова призерка командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби Христина Юдкіна.

Серед чоловіків на 35 кілометрах стартував Валерій Літанюк, а серед юніорок - Юлія Луцька. Тренерка зауважує, що програму вони виконали на максимум.

«Підготовка триває постійно. Відпочивали лише у міжсезоння - з листопада по грудень - а вже тоді потихеньку почали набирати обертів», - розповідає Христина Юдкіна.

Про добру погоду говорить і вона. Каже, що попри те, що комусь може бути некомфортно, для спортсменів - це супер.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Членами організаційного комітету на чемпіонаті стали голова Волинської обласної ради та голова відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області Григорій Недопад, виконуючий обов’язки президента Федерації легкої атлетики України Євген Пронін, начальник управління у справах молоді та спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук, виконуючий обов’язки державного тренера збірної команди України з легкої атлетики Олексій Сердюченко, президент Федерації з легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк та керівник змагань чемпіонату зі спортивної ходьби Олександр Хриплюк та директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий

Зокрема, організаторами чемпіонату стали Луцьку міську рада й департамент молоді та спорту Луцької міськради. 

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Григорій Недопад повідомив, що вже 7 волинян відібрали до чемпіонату Європи зі спортивної ходьби, що відбудеться в Чехії.

Боротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьбиБоротьба за медалі і дистанції під дощем: у центрі Луцька відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби

Фото - Роман Домбровський

Читайте також:

Можливо зацікавить

Глобус Банк
фото

Перше на Волині: у Луцьку відкрили відділення «Глобус Банку»

війна Луцьк

Загинув під час виконання бойового завдання: у Луцьку прощатимуться із Героєм Андрієм Головачовим

Народна пісня
відео

«Це підпал»: блогерка з Луцька випустила пісню із відомою співачкою

Зоопарк
фото

«Ми зайняли своє місце серед європейських зоопарків», - інтерв'ю з Людмилою Денисенко

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Не Декабристів, а Свободи: у Луцьку перейменували ще сім вулиць

Не Декабристів, а Свободи: у Луцьку перейменували ще сім вулиць

Луцьк Туристичний

«До Луцька варто приїхати, аби насолодитись його затишком»: розмова з Катериною Теліпською

У Луцьку планують вдвічі збільшити розмір стипендії обдарованим учням

У Луцьку планують вдвічі збільшити розмір стипендії обдарованим учням