Попри заборону, TikTok продовжує потай просувати російський контент

Попри заборону, TikTok продовжує потай просувати російський контент

Незважаючи на вихід платформи з Росії, китайська соцмережа TikTok продовжує рекомендувати у стрічці російський контент та публікує відео російських користувачів.

10 серпня з'явилось дослідження некомерційної організації Tracking Exposed щодо китайської соціальної платформи TikTok. Вони вивчили стрічку рекомендацій та з’ясували, що попри заборони відео користувачів з РФ там все одно зʼявляються, пише Суспільне.

Згідно з політикою TikTok, яку оновили 30 червня, новий російський контент та міжнародний контент недоступні для користувачів у Росії. Але мережа порушує свої ж правила:

Ми виявили, що ресурси, зокрема контрольовані російською державою ЗМІ, просувають користувачам із Росії політичний і неполітичний контент через алгоритмічно рекомендовану сторінку «Для вас» (FYP), навіть якщо цей контент не відображається в профілях користувачів, які його опублікували, - йдеться у дослідженні.

«Тіньове просування» — це новий термін, який ми винайшли, щоб описати те, що раніше не спостерігалося. Це прикре явище у світлі існування стандартів прозорості, які незабаром будуть застосовуватись до всіх великих технологічних платформ у Європі в рамках Закону про цифрові послуги, — зазначили представники Tracking Exposed.

На деякі облікові записи заборона вмісту не впливає. Дослідники знайшли підтверджені російські облікові записи, які завантажили новий вміст на момент публікації звіту компанії, попри заборону, і ці нові відео доступні російським користувачам. Крім того, цей контент доступний користувачам за межами Росії.

Нагадуємо, раніше заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков повідомляв, що TikTok перевів Україну з «регіону», пов'язаного з Росією.

Можливо зацікавить

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Мурза зрада футбол

Українець з російським паспортом: ексгравець «Волині» виступатиме за російський клуб

вбивство Німеччина українці

Вбивство українок у Німеччині: в озері знайшли тіло матері загиблої раніше дівчини

Тимощук УАФ суд

Зрадник з Луцька Тимощук проти Української асоціації футболу: спортивний суд в Швейцарії призначив дату слухань

Вибори в Росії: головний опонент Путіна був підставною особою

Вибори в Росії: головний опонент Путіна був підставною особою

Прорив через кордон Росії: добровольці зробили нову заяву про свої плани

Прорив через кордон Росії: добровольці зробили нову заяву про свої плани

Бізнес у Німеччині для українців: ідеї, реєстрація, податки
promo

Бізнес у Німеччині для українців: ідеї, реєстрація, податки

зрада футбол

Запрошували назад, але він не захотів повертатися в Україну: розповіли про ексгравця «Волині», який опинився в Росії під час війни

Бабуся з Луцька Тамара Лазаренко стала зіркою "Тік-Току"

Бабуся з Луцька стала зіркою «Тік-Току»: пенсіонерка донатить гроші захисникам. Відео