Попросили передати наркотик військовослужбовцю: волинянину присудили чотири роки за ґратами за пів таблетки

Попросили передати наркотик військовослужбовцю: волинянину присудили чотири роки за ґратами за пів таблетки

Волинянин відбуває покарання за звинуваченням у збуті наркотиків. Він зголосився на прохання наркодилера передати згорток із речовиною військовослужбовцю. За таку послугу йому пообіцяли безплатно дати психотроп для власного споживання. Цікаво, що засудили чоловіка на такий же термін, як і того, хто збував йому наркотики.

Засуджений сподівався, що його адвокат уже подав апеляцію. Але виявилося, що й самого захисника затримали працівники СБУ.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Відповідно до вироку Володимир-Волинського міського суду, двом чоловікам дали по чотири роки позбавлення волі за збут наркотиків. Один із обвинувачених замовив через соцмережу психотропну речовину, яку розділив на кілька частин.

Частинку таблетки він дав для вживання Олександру Левицькому. Заодно пообіцяв дати ще наркотик, якщо той виконає його прохання – завезе згорток із психотропом військовослужбовцю. Олександр зголосився. Однак під час очікування на військового його затримали правоохоронці.

Олександр Левицький, заручившись підтримкою адвоката, чекав, коли той подасть апеляцію на вирок. Однак несподівано на порозі будинку з’явилися правоохоронці, які повідомили, що його мають етапувати до колонії для відбування терміну покарання. Як виявилося, адвокат вчасно апеляції не подав.

«Він мені обіцяв, що все нормально подано. Він мені ще на Різдво казав, що подав апеляцію. Я взнав 20 лютого, коли працівники поліції приїхали і повідомили, що моє клопотання повернуто… Він мені пояснив, що все буде добре, що подасть повторно. Після цього я був етапований до виправної колонії й від дружини дізнався, що він взагалі затриманий працівниками СБУ. І ніякої апеляційної скарги в мене не буде», – розповідає засуджений.

Як зауважує суддя Віталій Денісов, адвокат чоловіка подавав апеляційні скарги два рази. Невдало.

«Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, ваш захисник подавав апеляційну скаргу. Два рази. Однак ухвалою апеляційного суду першу було повернуто у зв’язку з пропуском строків», – говорить суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

Наступного разу адвокат Роман Рудись, подавши апеляційну скаргу, не додав до неї документів, які підтверджували би його статус як захисника. Тому вона була відхилена також. До того ж, як виявилося, за цей час адвокат сам опинився на лаві підсудних.

Його і ще двох мешканців Володимира підозрюють у незаконному переправлені військовозобов’язаних через кордон. 18 березня суд обрав йому запобіжний захід. Він опинився під цілодобовим домашнім арештом.

Нині нові захисники Олександра Левицького просять поновити терміни на подачу апеляційної скарги, оскільки вважають, що справу потрібно переглянути, адже покупцю наркотику дали таке ж покарання, як і постачальнику.

«Я не можу сказати за дії нашого колеги, але є поважна причина. Ми вважаємо, що потрібно задовільнити скаргу засудженого. Це, першою чергою, порушення конституційних прав. Зараз ми не обговорюємо рішення першої інстанції, але є дуже багато нюансів, які могли би бути спростовані саме в апеляційній інстанції», – впевнений адвокат Юрій Душний.

Колегія суддів Волинського апеляційного суду не задовольнила клопотання. У засудженого є шанс оскаржити рішення у Верховному суді.

Читайте також:

Можливо зацікавить