Поселяла у хліві: волинянку судять за те, що тримала людей у трудовому рабстві

Поселяла у хліві: волинянку судять за те, що тримала людей у трудовому рабстві

Жителька села Вербаїв Луцького району Ніна Заболотських може на 12 років опинитися за ґратами. Поліція вважає її ледь не рабовласницею, натомість сама жінка переконана, що кримінальну справу проти неї сфабрикували.

Повідомляє ІА «Волинські Новини».

Волинянку, яка має родинну ферму, півтора року тому звинуватили в торгівлі людьми. Нібито вона тримала в рабстві кількох чоловіків, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Якби я був у рабстві, то я тут перед вами не стояв би. Правильно?.. Паспорт у мене. Можу показати, – говорить свідок Ніни Заболотських Олександр, який допомагає їй доглядати за худобою. – Я допомагаю добровільно. Що мене Ніна попросить, те я і зроблю. Взамін я там ночую і там же харчуюся».

Корів і телят у жінки нараховується кілька десятків. Олександр – новий помічник, а от троє інших у кримінальній історії фігурують як потерпілі.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатацію громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля відвозила чоловіків до місця, де розташовувалися господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла громадян у хліві разом із тваринами», – інформували правоохоронці.  Скандал про трудове рабство прогримів на всю Україну влітку 2021 року. Тоді Ніна Заболотських запевняла, що кримінальну справу проти неї сфабрикували.

Поселяла у хліві: волинянку судять за те, що тримала людей у трудовому рабстві

«Працюю з чоловіком. Люди приходили і самі просилися. І потім мене оговорили. Робити не хотіли… Зараз хлопчина допомагає моїй дочці. Він зробив якусь роботу, корів вигнав і відпочиває до п’ятої-шостої години. І так було й із моїми хлопцями... Ото вся їхня робота була», – розповідала вона. 

Довгий час жінка була під домашнім арештом, а тепер – на волі під особистим зобов’язанням. Змінила багатьох адвокатів. До суду свідчити прийшла її донька.

«Розказуємо правду: як було, що було, що хлопці ходили вільно, кошти отримували щоденно. До праці їх ніхто силою не заставляв. Хочуть – зроблять, хочуть – ні, – наголосила Вікторія. – Ми працюємо своїми руками. Все робимо практично самі».

Ніна Заболотських припускає, що хтось хоче знищити її фермерське господарство.

 

Читайте також:

 

Можливо зацікавить