Посилення відповідальності військовослужбовців: Зеленський підписав закон

Посилення відповідальності військовослужбовців: Зеленський підписав закон

 

Український президент підписав закон про посилення відповідальності військовослужбовців під час воєнного стану чи в бойовій обстановці.

Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

Відтепер в Україні буде діяти посилена відповідальність за самовільне залишення військової частини чи місця служби, дезертирство, самовільне залишення поля бою або відмову діяти зброєю, непокору і невиконання бойових наказів військовослужбовцями.

Закон виключає можливість призначення більш м'якого покарання, аніж передбачено цим документом та звільнення від відбування покарання з випробуванням. А ще там підвищено рівень санкцій за вчинення військових адміністративних правопорушень

Відомо, що 13 грудня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці»( реєстраційний номер 8271). А головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний просив Президента Володимира Зеленського підписати його.

Читати також: 

Можливо зацікавить