Повідомили ім'я директора та назву луцької компанії, яка відправляла деталі для підводних човнів в Росію

Повідомили ім'я директора та назву луцької компанії, яка відправляла деталі для підводних човнів в Росію

Волинською компанією, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів спецтехніки і продавала в Росію унікальні запчастини для підводних човнів, є ТОВ «НВФ «Корунд». Керівник фірми – Микола Корбут.

Про це пишуть Волинські Новини.

Нагадаємо, 23 травня у Службі безпеки України повідомили, що на Волині викрили компанію, яка постачала в рф комплектуючі для виробництва підводних човнів. До організації оборудки причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів, зокрема підводних човнів.

Як показали наявні дані, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально експортували майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів.

Раніше ми писали про київського бізнесмена Василя Костюченка, який сприяв волинській фірмі ТОВ «НВФ «Корунд» у торгівлі з Росією під час повномасштабної війни. Зокрема, до Росії було продано 185 250 штук циліндричних роликів. Загальна вартість товару – 25 895 доларів.

Як вказувалося у вироку Луцького міськрайонного суду, діяльність ТОВ «НВФ «Корунд» нині розслідують в окремому кримінальному провадженні.

За даними аналітичної системи youcontrol, керівником підприємства є Корбут Микола Антонович. Юридична адреса фірми – місто Луцьк, вулиця Боженка. Основний вид діяльності ТОВ «НВФ «Корунд» – виробництво підшипників, зубчастих передач, елементів механічних передач і приводів.

За повідомленням СБУ, нині планується повідомлення про підозру керівнику волинського підприємства-виробника.

Читайте також:

Можливо зацікавить