Преміював себе на 10 мільйонів доларів: екскерівнику «Нафтогазу» повідомили про підозру

Преміював себе на 10 мільйонів доларів: екскерівнику «Нафтогазу» повідомили про підозру

Екскерівника «Нафтогазу України» Андрія Коболєва підозрюють у розкраданні понад 229 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України. 

Слідство встановило, що очільник компанії (2014-2021 роки) у травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 мільйон гривень (еквівалент 10 мільйонам доларам США) за екстраординарні досягнення. Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роки.

Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 мільйона гривень). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у 12,49 мільйона гривень.

Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 мільйона гривень (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Читайте також:

Гаражний кооператив «Сигма» шість років користувався комунальною землею на луцькому авторинку без будь-яких документів та не сплачував за це жодної копійки до бюджету. Тепер прокурори через суд вимагають розрахуватися. Суму боргу оцінили у понад 2 мільйони гривень. 

За пів року війни у Підгайцівській громаді сільський голова Юрій Семенюк, секретар ради Ольга Овсіюк та три заступники отримали матеріальної допомоги та премії на 930 тисяч гривень

Волинський митник Михайло Бурдейний, в авто якого у 2021 році знайшли понад 704 тисячі доларів США, числиться у штаті Волинської митниці Держмитслужби, щодо якої зараз триває процес ліквідації.

Можливо зацікавить